Цели 4 дни патриарх Максим ще празнува 98-ия си рожден ден

 

Патриарх Максим

  5-звезден баровски хотел и три механи ще съберат ВИП гостите на 98-ия рожден ден на патриарх Максим, научихме от приближен източник. Напук на библейските притчи за смирение и богоугоден начин на живот, гонещият 100-те дядо Максим щял да празнува цели 4 дни.

Гостите на патриаршеските купони щели да пристигнат три дни преди рождения му ден на 29 октомври. Празненствата в чест на патриарха стартирали навръх Димитровден, когато е 100-годишнината на храм-паметника „Александър Невски“. Над 50 духовници от цялата страна и чужбина щели да отседнат в 5-звезден хотел, където една нощувка в единична стая струвала 180 лв.

„Гостите на Дядо Максим ще ядат и пият в кръчмата „Веселото село“ в Борисовата градина, известна с традиционни български манджи, сръбска скара, чалга и игриви танцьорки“, възмущават се духовници. Заради присъствието на служителите в расо музиката щяла да бъде сменена с българска народна. На самия рожден ден на дядо Максим почерпките продължавали на изискан обяд в ресторанта на хотела. Вечерта пък Негово Светейшество щял да празнува с любимата си троянска сливова в ресторант на езерото Ариана. На финалния купон на патриарха в Панчарево духовниците щели да похапнат риба.

Всяка година покрай рождения ден на дядо Максим негови зложелатели пускали слуха, че планира да сдаде поста си и е с единия крак при Бога. Въпреки разклатеното си здраве, дни преди рождения си ден патриархът за пореден път обяви, че не смята да абдикира. Вътрешни междуособици сред висшия клир били причината периодично да плъзват клюки, че патриархът бере душа и е със счупен крак или ребро.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *