Художник рисува със собствената си кръв

Винсънт Касталия

Някои ще помислят, че изкуството на Винсънт Касталия е дяволски красиво, и това май е точно описание, предвид средствата, които използва – картините му са нарисувани със собствената му кръв.

В последните 10 години, Касталия рисува графики и картини с кръвта си и както той обяснява, това не е случайно – преживял е много болезнени обстоятелства.   Първоначално е започнал да използва кръвта си в скици, но не след дълго рисува портрети изцяло от кръв, някои от които доста огромни, за което са необходими около 30 шишенца.

Когато е необходимо да рисува, художникът източва само 15 малки шишенца, което е по-малко от количеството, което дават донорите за банката. Той споделя, че вече не е толкова чувствителен към кръвта, която губи, дори по едно време част от белия му дроб престанала да функционира и той се запитал дали не е от това. Касталия смесва кръвта си с вода.

Винсънт Касталия и неговото произведение

Подобно е на акварел, но някои части стават тъмни като акрил, след като изсъхнат. Творбите могат да отнемат няколко месеца, докато се завършат и достигат цена до 26 000 долара.

Касталия признава, че изкуството му е малко мрачно. Той го счита като описание на човешки преживявания, които много хора не искат да погледнат, други пък го имат за фалшиво.

Тях художникът съветва да погледнат наистина по същество на творбата и средството, с което е направена, защото ако е фалшива, тя няма да има съдържание.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/vnnIMgheaCY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *