Топ езотеристът Ели Загорова: Болестите зависят от зодията! ИНТЕРВЮ

Езотеристът Ели Загорова
Езотеристът Ели Загорова

  Ели Загорова е завършила биохимия в Софийския университет с педагогически профил. Експерт в астрологията и номерологията, таро диагностик. Повлияна от индивидуализма и японското течение тинто.

– Ели, астрологията изключва ли вярата в Бог?
– Нито една наука не се противопоставя на Бог, както Бог не е забранил знанието. В Библията се казва „Блажени са невежите“, а тези думи доказват каква отговорност е натрупването на знания. Астрологията и всички окултни науки разглеждат една друга страна на света, но вярата и при тях е ключов момент и не се противопоставя на Бог.

– Изчислявали ли сте какво предстои на България през тази и следващата година?
– Първият по-силен период за България ще стартира през 2014 година, около 21 септември. Тогава ще започне нов ход от събития, възможни са резки политически и икономически промени, формиране на нова партия, създаване на нов морален кодекс.

През втората половина догодина ще започнат процеси, които ще подобрят живота. Предстои пречистване. Въобще, както казват арабите, „Първо трябва да стане от лошо, по-лошо, за да стане по-добре накрая“.

– Има ли си България планета, която да я закриля?
– Напоследък страната е под силното влияние на Плутон. В резултат се редуват събития с негативен характер, има повратности и увеличена престъпност.

Плутон е планета джудже и влиянието й е с деструктивен характер. Носи вибрации на интриги, но и кардинални промени.

Иначе покровител на страната е Слънцето – най-мощният източник на целебна и положителна енергия. Зарядът на дадена държава, освен в географско отношение, се формира и от нейния народ. Ако успеем да променим изначалната си негативна нагласа и се обърнем към Слънцето като наш символ ще направим първите стъпки към добро бъдеще.

– А какво вещаят звездите за Европейския съюз, за който мнозина предричат, че ще се разпадне?
– Очаквам през 2015-2016 година някои държави да се откажат от членство в съюза. Предстои промяна на името на самата структура.

– Спестявате ли неприятните истини на по-известните си клиенти?
– Премълчаването на истината често води до по-големи поражения. Всеки специалист, който уважава труда си, трябва да е честен. Преди време при мен дойде много интересен мъж, който ме попита дали ще фалира. Отговорих му положително и така той предвиди допълнителни ходове, с които да намали загубите си. След време получих кутия бонбони от него в знак на благодарност. Трябва да се знае, че астрологията няма нищо общо с психотерапията и невинаги води до сладникав край.

– С какво друго се занимавате освен с астрология?
– Фатално увлечена съм по изучаването на символизма и източни митологии. С удоволствие бих създала предаване, в което да се дискутират феноменални явления и места в България. За жалост 70% от нас не знаят за енергийния и покоряващ заряд на земите, върху които живеем.

– Според вашата колежка Мариана Добранова хората от различните зодии трябва да се хранят по различен начин. Вие съгласна ли сте?
– Абсолютно. Възможно е диагностицирането и създаването на индивидуална диета на всеки представител от зодиака. В комбинация с Кабала и нумерологията методът се индивидуализира до 90%. На повечето от нас е известно, че 70% от Козирозите страдат от завишена киселинност на стомаха, Близнаците имат проблеми с функциите на жлъчката и обикновено са подути в коремната област. При Рака на нервна почва стомашните болки могат да се превърнат в хронични. При огнените зодии диетата често е свързана с кръвната група, при земните – с чувствителността на лигавицата, при въздушните – с метаболизма.

– Астрологията е консервативна наука. Променя ли се все пак?
– Консервативна наука е и математиката, но това е относително и важи до откриването на следващата формула или закономерност. От няколко години се говори за въвеждане на 13-а зодия, която ще промени облика на астралния кръг напълно. Астрологията е наука, базирана и състояща се от редица други науки – астрономия, математика, психология и т.н. Тя е многокомпонентна и може да бъде дотолкова консервативна, доколкото такъв е Космосът. Смятам, че той е всичко друго, но не и това.

– За колко дълъг период от време може да се направи хороскоп?
– Най-подходящи са годишните хороскопи. Наталният хороскоп дава обща характеристика и очертава пътя на човек в сферите като любов, работа и здраве.

– На кои хора се правят най-трудно хороскопи?
– На тези, които не приемат истината.

Тя е главна отправна точка в работата на всеки професионалист.

– Смятате ли, че съдбата ни е определена с раждането, или ние можем сами да я променяме?
– Предопределеността в живота на Изток се нарича карма. Това е главният, царският път на всеки индивид. Човекът е същество, което сякаш обича да усложнява нещата. Но рано или късно отново влиза в руслото на своята предопределеност. Той може само да модифицира пътя към предначерта-ното. Една стара индийска притча гласи: „Ако търсиш ключ към щастието, знай, че такъв няма. Господ е оставил сандъка отворен. Той прекалено много те обича, за да ти прати нещо, към което път да няма“. Да, аз вярвам в предначертания път.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *