Спяща красавица спи по 19 часа на ден! Лекарите безсилни да й помогнат!

спящата красавица Никол

Тя е уморена от безкрайния сън“ – казва Вики Делин за нейната 17-годишна дъщеря Никол. Момичето, което живее в град Лафайет, Пенсилвания (САЩ) страда от синдром на Клайне-Левин, или както го наричат  „Синдромът на спящата красавица“, съобщава The Huffington Post.

Заради тежкото и изключително рядко заболяване (в света са регистрирани общо около 1000 такива случая), младата Никол спи по 18-19 часа на ден. Тази ситуация понякога се превръща в благодатна почва за шеги – но в действителност болестта трудно може да предизвиква чувство на завист.

„Будни, страдащите от болестта  живеят в  дезориентация, летаргия и апатия“ – обясняват ни от организацията бореща се с Клайне-Левин синдромът. Самите пациенти споделят, че те след като се събудят  имат повишена чувствителност към светлината и звуковете. Други странични ефекти са глад и хиперсексуалност.

Никол Делин

В действителност, според роднините, дори и в будно състояние Никол  изглежда много уморена. Г-жа Делин казва, че понякога съня на дъщеря й може да продължи от 32 до 64 дни. През това време тя от време на време се събужда, но само колко до да хапне набързо и да отиде до тоалетната.

Така нареченият синдром на Спящата красавица е труден за диагностициране – в случая на Никол е отнел приблизително 25 месеца. Момичето дори е било подозирано в симулация, за да привлече вниманието на хората към себе си. За сега няма лек за тази болест, за да се избегнат дългите периоди на сън помага единствено комбинация от лекарства за лечение на епилепсия и нарколепсия.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/OCZaII4d5Tg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *