Руски алпинист свидетелства: Ноевият ковчег е в забранената зона на планината Арарат!

Арарат

Известен руски алпинист изплю камъчето и си навлече гнева на тайните служби на няколко държави, като разкри къде се намира Ноевият ковчег.

Според неговите показания, той се намирал  в зона с ограничен достъп на планина Арарат. Известният руски алпинист Владимир Шатаев призна, че Ноевият ковчег е в зоната с ограничен достъп на планината Арарат,   в котловината между Малък и Голям Арарат.

Алпинистът не е случаен човек, той е бивш старши треньор на Русия по алпинизъм. Шатаев си спомня, че е виждал останките на Ковчегът, но след неговото намиране, зоната била забранена за посещения и дори там е забранено да прелитат самолети и хеликоптери.

74-годинщият заслужил треньор, на СССР и на руската федерация по алпинизъм и скално катерене, обиколил планината Арарат по всички достъпни маршрути. В края на август 2012 г. той е бил на върха на  (5165 м) за 13-ти път.

 Владимир отбеляза, че намирайки се на източния склон на планината, лично е виждал военни возила да  навлиза в основата на върха и да изчезват в  подземна тайна пещера. „Затова, ако Ноевият Ковчег е някъде там в тази забранена зона, ние никога няма да го видим“ – казва планинарят.

Ноевият ковчег

По време на последното изкачване на върха получил сведение от местните старейшини на кюрдските фамилии, че американски любител археолог, е получил безвъзмездна финансова помощ от правителството на САЩ и два изследователски института да търси ковчега..

Въпреки това Шатаев е скептичен, че той ще намери нещо. През XIX и XX век върховете на планината са посетени от няколко експедиции и въпреки че нито една от тях не е открила Ковчега, много от изследователите и местните жители твърдят, че са виждали останките му.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/3HjgK0rYngQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *