Резил! Новият сериал „Фамилията“ – изплагиатстван и осеян с куп гафове!

„Фамилията"

  Новият сериал на Би Ти Ви „Фамилията“ успя да изкара зрителите от кожите им само след 4 излъчени епизода. Високобюджетната продукция се оказа с напълно краден сюжет от две касови холивудски продукции. За капак епизодите на сагата са пълни с гафовете, на които и малките деца се присмиват.

Още с началото на първия епизод на семейната сага зрителите на Би Ти Ви взривиха интернет форумите, че новият сериал изумително напомня на нещо вече гледано. Някои си го обясниха със сюжет на холивудския хит по бестселъра на Стиг Ларшон „Мъжете, които мразеха жените“ от трилогията „Милениум“. В него разказът се развива около затънал в дългове журналист женкар, изгубил репутацията си заради публикуване на непроверен материал. Той приема предложението на известен предприемач да напише биографията му, но и да се зарови на дълбоко в историята на семейството му, за да разкрие мистерията около неговата безследно изчезнала и навярно убита внучка.

Подобна е и ролята на героя на Асен Блатечки – Стефан Марков. Той виси с няколко хиляди на свои кредитори и спешно има нужда да припечели, за да не завърши в моргата. Неговата роля отново е да напише биографията на известен роден бизнесмен, а разликата е, че сам започва да нищи миналото му, подтикван от своите собствени мотиви да разбере истината за връзката на фамилията с изчезването на неговата приятелка Ива.

Преплитането на сюжетите е близко и до друга холивудска продукция с участието на Юън Макгрегьр и Пиърс Броснън – „Писател в сянка“, получил „Оскар“ преди 3 години. Там отново историята се завърта около влиятелна личност, която сменя вече починал писател на мемоарите си с автор на биографии, пристрастен към алкохола. Когато той се заравя надълбоко в миналото му, разкрива срамните му тайни и поставя живота си на карта.

Любителите на латино сапунките пък съзряха прилики между „Фамилията“ и испаноезичната теленовела „Призракът на Елена“, който по съвпадение се излъчва в ранните следобедни часове на Би Ти Ви. В него отново един от героите броди из имението като дух и тормози близките си. Точно такава е и ролята на актрисата Ваня Цветкова, която тепърва ще се разгръща в следващите епизоди на продукцията. Нейната екранна героиня Лидия е заключена в имението на мъжа си като психично болна. В „Призракът на Елена“ отново има и катастрофа на един от главните герои, но за разлика от българската си версия, в латиоамериканската пострадалият герой успява да оцелее.

 

Куп тъпи гафове в сериала

Освен големите прилики между куп чуждестранни продукции, „Фамилията“ вбеси почитателите на качествените родни сериали и с безумни гафове. Така например много от феновете на лентата алармираха, че в нея сякаш сезоните се сменят при всеки нов кадър. Есен, зима и пролет се преплитат така, че издават колко дълго са продължили снимките на открит терен и че те не са били последователни.

Предметите около героите също сякаш не отговарят на никакви физични закони. Така например античната ваза, която се чупи в първия епизод, първо се разбива на две големи парчета, а минута по-късно е надробена на сол пред слисания поглед на господаря на къщата Борис Арнаудов, изигран от Стефан Данаилов.

По същия мистичен начин синината по лицето на героинята на Деси Бакърджиева Диана Арнаудова се появява само от един шамар на съпруга й и на няколко пъти сменя мястото си от дясното око на лявото и обратно. Предметите на бюрото на героя Борис Арнаудов също изненадващо ту се появяват, ту изчезват, докато той дава пресконференция. За капак финалът на футболното ни първенство е в разгара на зимата – непоправима издънка за феновете на най-популярната игра в света.

„Сценаристите доста издишат“, смеят се критичните зрители.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Резил! Новият сериал „Фамилията“ – изплагиатстван и осеян с куп гафове!"

  1. irka kukata   22.04.2013 at 16:33

    mnogo si e interesen seriala koito ne mu haresva da ne go gleda jalki ste horata pravat ne6to vi e gi komentirate napravete ne6to vie,nemojete za6toto za ni6to ne stavate………

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *