Правят Христо Стоичков министър

Христо Стоичков

  Христо Стоичков ще седне на министерски стол поне за половин година, разкриха хора от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов. Бившият носител на Златната топка щял да е един от пожарникарите, които да вдигат предизборно рейтинга на ГЕРБ. Премиерът смятал да ремонтира кабинета в края на годината и едно от министерствата, в които със сигурност ще има ново назначение, е спортното.

Досегашният министър Свилен Нейков тотално се провали и независимо от милионните вложения България катастрофира на олимпийските игри.

Бойко Борисов е особено чувствителен към успехите и неуспехите в спорта и именно това го накарало да преосмисли отношението си към Свилен Нейков. Съпругът и треньор на бившата олимпийска шампионка Румяна Нейкова вече е в немилост, гласят слуховете по коридорите на Спортното министерство. „Господин Нейков е напрегнат, изглежда изнервен и уморен. Стои до по-късно в министерството и видимо не е в добра диспозиция на духа“, коментира дългогодишна чиновничка от ведомството.

Свилен Нейков

Година преди олимпийските игри Свилен Нейков осигури рекорден бюджет за подготовка на участниците ни. Над 24 млн. лева от тотото в спорта. Срещу това 63-ма наши спортисти отидоха в столицата на Великобритания и се върнаха с един сребърен и един бронзов медал. В същото време Франция изразходи 22 милиона лева за 333-ма спортисти, които спечелиха 11 златни, 10 сребърни и 13 бронзови медала. По изчисления всеки участник на олимпиадата в Лондон струва около 380 хил. лева на българските данъкоплатци, което си е чист пладнешки грабеж на народна пара. Като се има предвид, че много от олимпийците ни се оплакаха как са се подготвяли в немотия, става ясно, че някой е източвал огромни суми. Свилен Нейков още не е дал адекватен отговор къде потънаха парите за олимпийска подготовка.

Изборът на Стоичков е и косвен удар от страна на Борисов по втория човек в държавата и партията – Цветан Цветанов. Силовият вицепремиер напоследък все по-често демонстрира еманципация. Не е тайна, че Цветанов и Стоичков на няколко пъти се нападнаха остро, а бившата футболна звезда призова публично вътрешния министър да се заеме с черното тото. „Ако Цветанов го е страх да бръкне в черното тото и да се нацапа, ще му дадем ръкавели. Да не нацапа бялата риза. Мен лично не ме е страх да говоря“, атакува директно Стоичков.

Цветанов пък отговори с призовка за Стоичков, който след редакционното приключване на броя на „Галерия“ вече ще е минал през разпит в Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). Според запознати Христо Стоичков е трябвало да дава показания и за мачове на „Ли-текс“, като конкретно се визира гостуването на ловешкия тим в Каварна на 12 май тази година. Ако Ицо стане министър, твърдят апаратчици от ГЕРБ, които са свидетели на неприязънта между двамата през последната година. Шефът на МВР дълго време следеше и подслушваше Стоичков и неговия приятел Емил Димитров, известен като Емо Фаса.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *