Намериха НЛО на дъното на Балтийско море!

НЛО на дъното на Балтийско море

НЛО, която може би е претърпяло авария на дъното на се Балтийско море, още в древни времена, бе засечено от сонара на шведски изследователи. Скептиците очакваха, че дълбоководно гмуркане ще махне тинята от извънземните теории, обграждащи неидентифицирания обект на дъното на Балтийско море.

Но Шведската експедиция на компанията Ocean Explorer, която се зае със задачата, се върна с повече въпроси, отколкото отговори и с никакво разрешение на загадката за неговия произход. Те открили,  че обектът е с формата на гъба, закръглени страни и неравни ръбове. Първо, изследователите си помислили, че това е скала, но се оказало друго. В центъра на обекта, който е с диаметър 60 метра имало яйцевидна дупка, водеща към върха.  Около дупката водолазите открили необяснима скална формация.  Според тях скалите изглеждали като малки огнища, а камъните били покрити с нещо подобно на сажди. Това било странно, тъй като няма данни за вулканична активност в Балтийско море.  Друга находка, която са намерили

Корабът на Хан Соло?

водолазите бил 985 метрова пътека, която те описват като писта за излитане и кацане или спирачен път който се слива с морското дъно. За пръв път обекта е видян през юни, миналата година, но поради липса на финансиране и време, екипът не е могъл да проведе по-обстойни изследвания. Водолазите не знаят дали това е природен феномен или обект. Просто той се е появил на монитора на сонара, когато са търсели останки от Първата световна война.

Докато екипът е много възбуден от интересното откритие, по-скептично настроените се питат дали сонарът е точен тъй като в миналото той често е обърквал подобни обекти с необикновени, но естествени скални формации.  Балтийско море е съкровищница за търсачите на останки от корабокрушения, като се смята, че на дъното му има около 100 000 обекта.  От Ocean Explorer са построили подводница и се надяват, че туристите и ловците на останки ще плащат за пътуване до дъното на Балтийско море.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *