Музей покрива интимните части на експонатите от съображения за сигурност

Леополд Музеум

В известен музей във Виена решили да покрият интимните части на трима голи футболисти, снимани на огромни плакати, защото предизвикали недоволство. 

Говорителят на  Леополд Музеум, Клаус  Покорни заявява, че имат много оплаквания от изложбата на голи мъжки фигури, но наистина не сметнали, че толкова много хора ще се притеснят и разсърдят, така че сега има реална опасност за експонатите.

Говорителят казва, че ще използват червена лентичка, за да покрият гениталиите  на 180 постера във Виена, но на по-малките плакати няма да се слага.  Много хора са заявили, че искат да предпазят децата си, дори някои заплашили че ще залеят плакатите с боя, а някой вече дори бил направил такова нещо.

експонати в Леополд Музеум

Експозицията  ще върви до 28 януари и има за цел да покаже как се е развило през вековете изображението на голото мъжко тяло.  Има около 300 изображения, включително и скандална фотография от французите Пиер и Жил, наречена „ Да живее Франция”, която включва трима мъже от различни раси, облечени само със сини, бели и червени чорапи, и шпайкове.

Предишни експозиции са акцентирали главно върху женската голота, но благодарение на творби от цяла Европа сега на показ е мъжкото тяло.  В музея се излага и експозиция на творби от Егон Шийле, един от най-големите художници на Австрия през 20-ти век.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/xxF81eo0H3E

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *