Дъщерята на Цветан Цветанов учи в най-скъпото училище

Цветан Цветанов със съпругата и дъщеря си
Цветан Цветанов със съпругата и дъщеря си

  Цветан Цветанов успя да нареди най-голямата си дъщеря Гергана в изключително престижното частно Англо-американско училище в Панчарево, което е най-скъпото в страната. Годишната такса в него е зашеметяваща – около 22 хиляди евро, или 43 000 лева, научихме от достоверен източник.

Явно бившият министър вече е прозрял колко важно е да имаш добро образование. Иначе самият той е избутал задочно някогашния ВИФ, докато е работил като куриер в Изчислителния център на бившата Държавна сигурност. Сега обаче се цели на високо – не праща детето си в баналната Горна баня, а в скъпарското училище за деца на дипломати.

Досега Гергана, ако може да се вярва на интервютата на Цветанов, е учила в чужбина. Семейството обаче предвидливо я праща в Панчарево, за да вземе диплома, която ще й отвори широко вратите към най-авторитетните американски и британски университети. Ако Гергана издържи на високите изисквания, ще получи международно признатата IB диплома.

Цветан Цветанов семейство дъпруга дъщеряЛюбопитно е обаче как министерската дъщеря е попаднала в това учебно заведение, при положение че Англо-американското училище в София е не само много скъпо, но и известно със строга политика за прием. Правилата са публикувани на сайта и в тях е описано кой има право да учи там.

Първи в списъка са децата на дипломатите от Американското и Британското посолство и свързаните с тях институции. На второ място с предимство са всички останали американски и британски граждани, които пребивават в София. След тях на опашката са служителите на дипломатическите представителства в България. После идва редът на представителите на чуждестранния бизнес и чужденците, които работят в български фирми. Едва, ако има свободни места в класовете, се предлага прием и на българчета. Сега в училището има около 400 деца на възраст от 4 до 18 години от 42 страни.

Явно дъщерята на Цветанов се е промушила през тези строги критерии. Далеч по-интересно е обаче откъде родителите и разполагат с 22 хил. евро за да й платят таксата. Все пак те хранят още две дъщери, а Цветанов, който е подсъдим, ползва услугите на един от най-скъпите адвокати в страната. Да допълним, че освен годишната такса от 22 хил. евро, се изискват и още 2000 лева, като те далеч не покриват всички извънкласни дейности и международни пътувания на учениците. Освен това се заплаща и транспортът до училището. Простата сметка показва, че годишно Цветанов ще дава около 45 000 лева само за образованието на едното си дете, или по близо 4000 лева месечно. Интересно, дали има легални доходи, които да аргументират покриването на този разход?!

Цветан Цветанов семейство съпруга дъщеряНе е изключено обаче наследницата на бившия вътрешен министър да е „спечелила“ стипендия. Училището подпомага изключително талантливи деца, а бащата Цветанов, макар и подсъдим, не е случаен човек. Той е голям приятел на САЩ. Докато беше министър, това беше любимата му дестинация. Редовно летеше през океана и водеше със себе си антураж от най-близки съратници. Правеше силно впечатление, че посещенията му в САЩ бяха доста по-дълги от обикновените протоколни визити. Затова нищо чудно дъщеря му да е станала стипендиантка в щатското училище. Според модерните определения такава практика се нарича пасивна корупция.

Сега наследницата на Цветанов ще има възможност да се образова сред деца на дипломати и да разполага с екстри, за които обикновените българчета не могат и да мечтаят. Сградата на училището е изключително модерна и екологична, има дори стадион и театрален салон. Намира се в Панчарево и е на площ от 7 хектара. Само фактът, че е спечелила множество награди, сред които Сграда на годината -2006 г, Златен сертификат на Американския съвет за зелено строителство – за 2012 г., говори за средата, в която ще расте детето на Цветанов.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Дъщерята на Цветан Цветанов учи в най-скъпото училище"

 1. гергана   24.03.2014 at 6:26

  невинен е!

  Отговор
 2. ptya   07.04.2016 at 14:52

  sus sigurnost cvetanov e po-dobre vuzpitan i ima po-dobro obrazovanie ot tozi idot,koito e na pisal statiqta

  Отговор
 3. Анонимен   07.04.2016 at 14:54

  momicheto moje da e umno i sama da e poslignala vsichko. Tova,che bashta i e Cvetan Cvetaov nishto ne znachi. Koito e napisal statiqta samo zavijda,a za parite,ami da poglednem i da vidim, che Cvetanov raboti bez pochivka.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *