Генерал Стоимен Стоименов дава акъл на президента за сигурността

Генерал-майор Стоимен Стоименов

  В края февруари Росен Плевнелиев, които неотдавна се похвали с пър­вите 100 дни от встъпването си в длъжност, пророни няколко сълзи на параклиса, построен в памет на жертвите на кому­нистическия режим. В също­то време той назначи кадри на ДС на два от най-ключо­вите постове в своята адми­нистрация.

 Както вече стана извест­но, началник на политичес­кия му кабинет е бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, който си тръгна от службата   заради скандала с изтеклите СРС-та, уличава­щи  Бой­ко Бори­сов в ко­рупция. Далеч по-шокира­що е друго назначение, за което съзнателно не се шуми. Става дума за генерал-майор Стоимен Стои­менов, който съветва Росен Плевнелиев по въпросите на сигурността.

 Генералът е не само политически офицер от БКП служил дълги години в Главното политическо управле­ние на народната армия (Гл-ПУНА), но дори е бил кад­ровикът на партията в Генералния щаб.

Президентът Росен Плевнелиев

  Първото десетилетие на прехода Стоименов пре­карва като кадровик и във Военното разузнаване. Без да има подходящо образо­вание за разузнавателна дейност и дори без да е за­вършил специална школа.

 Подкованият идеологи­чески Стоименов получа­ва и второ кръщение в ко­вачницата на политичес­ки кадри за Червената армия „Ленин“ в Москва. Според специалисти това означава задължителна принадлежност към съ­ответното подразделение на КГБ

През цялата си кариера преди 1989 година Стоиме­нов гради партийни и ком­сомолски организации, раз­следва прегрешили кому­нисти и участва в издига­нето, както и в отстранява­нето на висшите командни кадри на армията.

 Интересна подробност е, че негов зет е Бисер Кръстев Борисов, един от директорите в ДАНС. За­познати с маниера на Сто­именов твърдят, че той е пуснал пипалата си в няколко служби за си­гурност едновременно, а Плевнелиев ще бъде без­помощна играчка в ръцете на стария комунистически кадровик.

 Паметливи експерти по сигурността припомниха, че ген.-майор Стоименов най-изненадващо се поя­ви в няколко телевизион­ни предавания, защита­вайки убийците на Чората – прочутият случай от Бла­гоевград, при който петима полицаи пребиха до смърт Ангел Димитров, за което получиха общо 90 г. затвор.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Генерал Стоимен Стоименов дава акъл на президента за сигурността"

 1. Чората ли?   29.06.2012 at 12:42

  Аз пък си спомняч,че Чората беше изверг от който бе пропищял целият Благоевградски край,та чак до Дупница и Сандански.Какъвто и да е бил ген Стоименов,чест му прави,когато всички под безпардонниаянатиск на ДПС се юрнаха да изкарват тоя изрод божа кравичка,той защити полицаите.Проблем на Чората си е ,че е бил наркоман с износен организъм и въпреки това има самочувствието да се съпротивлява при задържане.Депесарско говно.

  Отговор
 2. Спиноборец   06.12.2012 at 21:18

  Росене, Росене ще има да страдаш от този пишман разузнавач и отличен комсомолец и комунист. Осъзнай се овреме и бъди безкомпромисен. Честни и почтени военни със съвременна и адекватна визия ще се намерят. Успех !!!!!!!!

  Отговор
 3. Gladys   08.11.2021 at 14:00

  Why people still use to read news papers when in this technological world all
  is existing on net?

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *