Вижте най-странния и откачен музей в света!

уредникът на музея

Музеят на Карбън Каунти в Роулинс, Уайоминг има ценни артефакти – бетонен знак от стария път на Линкълн, има и експонат с надпис: „Вероятно първата вана в Роулинс”, взет от пясъчник за човек,  който не е имал търпение да се изкъпе. А има и цяло помещение, посветено на ваканцията на Томас Едисон в Роулинс, тогава, когато е изобретил крушката.

Всичко това е доста ценно, но бледнее в сравнение с … обувките , направени от кожата на Джордж Големият нос. Джордж Франсис Уордън – Джордж Папагалът или още Джордж Големият нос бил крадец на коне, но обирал и влакове. През 1878, той и неговата банда убили двама адвокати и зачезнали към Монтана. Според Айлин Хенсън,  асистент в музея,  ако Джордж си е държал устата затворена, нямало е никога да бъде хванат. Вместо това, той бил върнат в Роулинс, осъден на обесване за своите престъпления и линчуван от побеснялата тълпа.

Големият нос и обувките от неговата кожа

Според свидетели тогава, Джордж прегърнал телеграфния стълб, за да се спаси, но гравитацията го повлякла надолу. Задушил се до смърт и в борбата си, примката протъркала ушите му. Тогава пък се изявил носът му. Той бил толкова голям, че не могли да затворят капака на ковчега, та се наложило доста да притискат, преди да го затворят и заковат за вечни времена.

Да, но не! Двама от местните лекари откраднали тялото на Джордж и го скрили в бидон за уиски. Единият искал да изучава мозъка на престъпника, понеже съпругата му полудяла и започнала да върши престъпления, след няколко падания от кон. Така той се надявал да помогне на жена си. Другият лекар също имал лични причини.  Той бил на влака, когато Големият нос нападнал и така лекарят изпуснал важно парти. Никак не харесвал Джордж и отмъщението му било специално.

Той одрал кожата му от гърдите и бедрата и направил чанта, портмоне и чифт обувки. Или по-скоро половин чифт обувки – по-тъмната част от кожата била от обувките на престъпника, които носел, когато го бесели.  Те също са изложени в музея. Лекарят знаел как да направи впечатление- той станал председател на банката, най-крупният собственик на овце и първият губернатор на Уайоминг от Демократите. Той дори носел тези обувки при встъпването си в длъжност.

експонати

Двамата лекари държали трупа на Джордж в бидона за година, докато правели експериментите си и това довело и до повече експонати за музея – маската на мъртвеца, черепа. Липсва скалпът. Той бил даден от лекарите на тяхната асистентка, по онова време тийнейджърка, която по-късно станала лекар. Скалпът на Джордж бил използван за пепелник от съпруга й. Роулинс е малко градче и обувките не са много популярни. Все пак хората идват от цял свят, но все още се плашат от обувките.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/GHbo6-3sN2k

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *