Бойко Борисов побеля за една седмица!

Бойко Борисов

  Бойко Борисов закъса със здравето и побеля само за седмица покрай политическата криза в България. Напрежението от последните дни се оказа твърде силно дори за мъж скала като премиера и главата му за нула време се покри с посребрели коси, каквито до скоро имаше само по слепоочията.

„Не случайно са казали хората, че се побелява само от нерви и щом видиш човек колко му сивее главата, разбираш кахърен ли е и дали си слага нещо на сърцето“, коментираха и избиратели очевидната промяна във външния вид на Борисов. Премиерът е коренно различен на кадрите в седмицата преди и в тази след оставката, която подаде в опит да запази мира в страната.

Напълно побелял от нерви и стрес, Борисов посрещна в сряда новия патриарх Неофит в Правителствена болница, където бе след хипертоничната криза

Нервите обаче му костваха не само последните тъмни кичури, но и здравето. Стресът вдига трайно кръвното налягане на Бойко и се стигна дори до постъпването му в болница. Той бе приет в правителствената клиника „Лозенец“ и се наложи да остане 3 дни, за да успеят лекарите да овладеят хи-пертоничната му криза. Д тя бе доста сериозна и в понеделник следобед Борисов постъпи в болницата с кръвно 190 на 110, което специалистите дори определиха като прединфарктно състояние. Лекуващият го екип дори разкри, че Бойко се оплаквал, че има силно главоболие, също и повръщане, а това са типични симптоми за хипертонична криза.

Изследванията, които му направиха в следващите дни, пък разкриха, че ежедневното напрежение върху Бойко, откакто е премиер, е дало трайно отражение върху здравето му. Освен от хипертония той страдал и от исхемична болест на сърцето. Според лекарите трябва да му бъдат направени още тестове, за да се сдобият с цялостна картина на здравословното му състояние и да се предпише адекватно и продължително лечение, наред с временните мерки за понижаване на кръвното му. Засега докторите вливат системи на премиера в оставка,
за да нормализират налягането му и да следят функционалното състояние на сърцето му.

Заради новите изследвания Борисов бе оставен в клиниката по-дълго от предвиденото. Първоначално стана ясно, че той ще бъде изписан в сряда сутринта, но после специалистите го убедиха да полежи и почива поне още ден. Това бе и причината да се отложи заседанието на Министерския съвет, а планираната среща на премиера в оставка с патриарх Неофит да се състои в болницата. Новият глава на Българската православна църква му подари икона и му пожела скорошно оздравяване. Благословията трогна много Бойко и той смирено целуна ръка на патриарха с обещанието, че ще продължи да помага на църквата.

Германският канцлер Ангела Меркел също се разтревожи за здравето на Борисов. Тя е в много добри отношения с него и затова не се поколебала лично да му се обади, за да разбере как е и да му пожелае бързо оздравяване. Меркел се поинтересувала и за политическата обстановка в страната и премиерът в оставка я информирал, че се е оттегли, за да се запази гражданският мир и стабилността на държавата и да не се допускат сблъсъци и дестабилизация. Макар и от болничното легло Бойко не пропуснал да благодари на Меркел за приноса й за решението на ЕК, която одобри отпускането на сумата от 550 млн. лв. за магистрала „Струма“.

В сряда вечерта пък лекарите съобщиха, че премиерът ще бъде изписан и гарантираха, че хипертоничната криза е преодоляна. Състоянието му се стабилизирало с бързи темпове и скоро щял да се завърне към обичайното си ежедневие.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Бойко Борисов побеля за една седмица!"

  1. Жоро   12.03.2013 at 12:12

    kogato se sblaskash s realnostta ili te popariat s wriala woda taka stawa.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *