Бактерия в почвата на Великденските острови лекува Алцхаймер!

Великденския остров

Натурално лекарство, открито в почвата не Великденските острови може да подобри паметта на възрастните хора и дори да лекува Алцхаймер, според учени.

При тестове с мишки, лекарството спряло намаляването на мозъчните функции при стареене, а също показало, че би могло да лекува депресия. Името на чудодейното лекарство е рапамицин, има бактериален произход и е открито на Великденските острови. Името му идва от Рапа Нуи, полинезийското название на Великденските острови. Лекарството вече е използвано при трансплантирани пациенти, за да се възпрепятства отхвърлянето на органи. Учените от Университета в Тексас добавили

Най-голямата загадка на Великденския остров, обаче, са моаите

от медикамента в храната на здрави мишки и установили, че те подобрили способностите си да научават и да запомнят. Учените установили и по-високи нива на серотонин, допамин и норепинефрин при третираните мишки, което помага да се обясни ефекта на лекарството. То също така намалило тревожността и депресивните симптоми в мишките. Учените смятат резултатите за изключително интересни и ще продължат изследванията.

Свещени места:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *