Защо спортът е полезен за красотата

Спортът, освен че е полезен за здравето и мозъка, има и естетическо значение. Нека разгледаме как тренировките се отразяват на външния ни вид – както при мъжете, така и при жените.

sport-krasota

1 . Полезен е срещу акне. Когато тренираме се потим, което помага на кожата ни да се справи с различни проблеми, включително акне и суха кожа. Когато се потим, нивата на електролитите в кожата ни, както и на натрия и калия, се балансират. Когато порите ни се отварят, се почистват от ежедневните мръсотии, от мъртвите клетки и бактериите, които са в кожата ни.

2 . Подобрява еластичността и цвета на кожата ни. Хората, които тренират редовно и еенергично, произвеждат по- малко хормони, които предизвикват стрес. Но в същото време стимулира кръвоносните съдове, така че кожата става по- еластична. Когато порите са по- чисти и кръвообращението е увеличено, цвета на кожата ни изглежда по- блестящ и млад.

3 . Помага срещу задържането на течности. Няма нищо по- гадно от това да сте подути, заради задържането на течности. Изглеждаме по- дебели. Упражненията обаче помагат на тялото да изхвърли токсините и излишните течности.

4 . Помага за растежа на косата. Спортът подобрява кръвообращението ни, което стимулира космените фоликули на произвеждат здрава и силна коса. Освен това, спортът намалява нивата на кортизол, който е свързан с косопада.

След като вече знаете как спортът се отразява на външния ви вид, както и на здравето ви, не ви остава нищо друго, освен да подходите сериозно към въпроса и да започнете редовно да практикувате.

Има и забавни стилове като зумбата. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/1N-n1KEivbo

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *