Защо е полезно да си ексфолираме краката

Както вероятно знаете, ексфолирането на кожата е премахване на мъртвите клетки, за да се отстъпи място на нов кожен слой, който е по- меко и по- млад. Ексфолирането на краката е важно, за да изглеждат перфектни през цялата година.

kraka-saveti

„БИО- КОД“ – ТОП- ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

ЕКСФОЛИРАНЕ НА КРАКАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА

Изберете най- добрия метод, който да ви помогне да ексфолирате краката. Ако обичате естествени продукти, може да използвате захар, овес или сол, а най- лесния начин е със сапун и ръкавица за баня.

Намокрете краката с хладка вода. Започнете да ги търкате с продукта, който сте избрали, като eksfolirane-krakaнатискате леко. Не го правете прекалено грубо, за да не си разраните кожата. Накрая изплакнете добре, за да премахнете всички остатъци от мъртвата кожа, подсушете добре и хидратирайте с обичайния си крем.

ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ЕКСФОЛИРАТ КРАКАТА

Целта е да се премахнат мъртвите клетки и тъкани от кожата, за да не изглежда мазна, заради обструкция на порите. След като ексфолирате краката си, ще видите,че изглеждат много по- млади, свежи, без пъпки и черни точки.

За да се получи добре, потърсете мек продукт, а не да съдържа много химикали, защото така само ще раздразните кожата. Ако кожата ви е чувствителна, избягвайте всеки ексфолиант, който съдържа салицилова киселина или алфа хидроксид. Ако кожата ви е мазна, ви трябва по- силен продукт.

КОЛКО ЧЕСТО ДА СЕ ЕКСФОЛИРАТ КРАКАТА

Ако кожата ви е нормална, достатъчно е да го правите веднъж седмично. Ако е мазна, трябва да го правите два пъти седмично, за да не се запушват порите.

Ако е топло времето и трябва да излизате, използвайте слънцезащитен продукт с фактор поне 30, за да не дразни слънцето кожата ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *