Може ли една жена да омагьоса мъж?

Физическата привлекателност пристрастява като морфин

магьосница

Много пъти сме чували, че някой е като „омагьосан” от приятелката / съпругата си. Но дали в действителност една жена може да окаже толкова голямо влияние върху психиката, че да те накара да забравиш всичко останало на този свят? Отговорът е „да”. И в интерес на истината се отнася и за двата пола, а никой от нас не е застрахован срещу капана на любовта.

Красотата е като наркотик, от който не можеш да се откажеш

Любовта често е описвана като „чувство на опиянение” и до голяма степен с пълно право. Изследователи от Осло доказаха, че красивите лица предизвикват неочаквана мозъчна реакция, която страшно много наподобява последствията от инжектиране на морфин. Когато човек се вглежда в красив представител на противоположния пол, несъзнателно изпитва чувство на удовлетворение и награда. Погледът се замъглява, очите стават влажни, а мисълта се забавя драстично.

Пристрастеност към порно филмите

Оказва се, че практически не съществува пристрастеност към филмите за възрастни. Клинични психолози разкриват, че дори човек всеки ден да гледа еротика, това съвсем не значи, че е зависим. Слабостта към този род кино и картинки се дължи на други фактори, като обща неудовлетвореност от секса и настоящия партньор (или липсата на такъв).

Бракът убива ли любовта?

Друг интересен въпрос, който бе проучен по време на изследването. Този път за съжаление, отговорът отново е да. С годините мозъкът привиква към физическата красота и започва да я игнорира. Но все пак при всеки индивид реакциите са различни и действително съществуват двойки, които запазват чувствата си за цял живот. Хубавото е, че зрителното възприятие не е единственото нещо, от което зависи любовта. Също така съществува и интелектуална красота, която също оказва огромно влияние.

http://www.youtube.com/watch?v=Ul7Rp6ov0LU

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *