Методи за депилация – кой да изберем?

През топлите месеци най- много части от тялото ни са на показ, така че не можем да толерираме нито един косъм по краката или мишниците. Да не говорим за ходенето на плаж и слагането на бански. Освен че трябва да полагаме специфични грижи за кожата, трябва да знаем и кои са най- добрите начини за обезкосмяване. Така ще избегнем разраняване на кожата и изсушаване.

depilatsiya-metod

Когато дойде време за депилация, е добре да знаем, че има различни техники, които можем да използваме. Някои са по- „агресивни“, други никак не са леки. Бръсненето, например, е най- слабо агресивният метод към кожата, но не е толкова ефикасен и продължителен. В тази група можем да включим и кремовете за депилация.

Депилацията чрез машинка е средно агресивна, тъй като отскубва косъма от корен. Когато свикнете с употребата, не е толкова агресивен, но все пак оставя доста зачервявания по кожата.

На трето място е депилацията чрез кола маска, който е най- агресивният начин. Освен че измъкваме корена на косъма, сваляме цял слой от мъртви клетки, като така кожата става по- уязвима към външните влияния.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilaciya-s-bilki

За да избягваме кафявите белези по кожата, които се образуват от слънцето след депилация, трябва правилно да хидратираме кожата всеки ден. Преди депилация, кожата трябва да се подготвя чрез баня, за да се отворят порите и да не е нужна толкова сила за премахването на космите.

Може деня преди депилацията да ексфолирате кожата с ръкавица, чрез домашна рецепта или специална гъба. Така ще избягвате подкожните косъмчета, а кожата ви ще е много по- нежна. Подсушете добре зоната, която ще депилирате с памучна кърпа или с малко талк, особено ако използвате кола маска.

Разумно е да не излагате кожата на слънце поне два дни след депилацията. Винаги използвате слънцезащитен крем. Най- добре е да се депилирате следобед или вечер, така че кожата да има цяла нощ, за да се възстановява.

Ако имате някакво нараняване по кожата, трябва да изчакате да оздравее на 100% преди да депилирате мястото.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Методи за депилация – кой да изберем?"

  1. Толкова много модели има за епилация или депилация, че една жена да се зачуди, която е най добрата.Уви за всяка една кожа има различни методи, към , които е поносима и има по дълготраен ефект.За жалост все още не са измислили такъв, който да отстраниш всичко ненужно и да не се показват повече. Макар и толкова развити технологиите. Благодаря ви за статията.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *