Как да се справим с подкожните косми

podkojni-kosmi-1

Депилацията с кола маска и техниките, които включват отстраняване на косъма чрез дърпане, се свързват с различни дерматологични проблеми, най- често с образуването на подкожни косми.

Това са много ефективни и бързи техники за елиминиране на косъма. Но най- добре е да потърсите други варианти, когато подкожните косми станат проблем. Ако често ви се получават, започнете да се бръснете или да използвате депилатоарен крем. Тези методи са по- малко агресивни и намаляват риска от подкожни косми.

Няколко допълнителни съвета как да се предпазваме от тях:

Редовно ексфолиране. Това е сред най- важните неща, които трябва да правим, за да нямаме такъв проблем. Чрез ексфолирането отстраняваме мъртвите клетки, които се натрупват върху кожата и блокират фоликулите.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilatsiya-nachini

Ежедневна хидратация. Чрез ежедневната хидратация предпазваме кожата от изсушаване. Ако кожата е суха и твърда, е по- вероятно космите да останат подкожни, тъй като не могат да пробият външният й слой.

Гореща вода. Направете го преди депилацията, тъй като кожата се хидратира, порите се отварят и депилацията е по- ефективна. Ако косъмът вече е подкожен, другият вариант е да нанасяте топли компреси, за да омекне кожата и така косъмът да се доближи до повърхността.

Пържен лук. Ако косъмът вече е подкожен и се притеснявате от пъпката, която ще образува, изпържете леко лук и го нанесете леко горещ върху проблемата зона. Целта е пъпката да се пръсне и така да се освободи косъма.

Избягвайте пинсетите. Когато косъмът не иска да излезе на повърхността, се изкушаваме да прибегнем до пинсетите. Това е опасно, защото можете да разраните сериозно кожата. Може да стане и инфекция. Затова, ако го правите, не пропускайте да дезинфекцирате.

Използвайте средство срещу акне. Подкожните пъпки наподобяват акнето. Затова, друг вариант да се справим с тях, е като ги третираме с продукти срещу акне.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *