Ако пиете много, ядете много

Ако пиете повече от 3 големи чаши вино, ще приемете допълнителни 6, 300 калории в следващите 24 часа, сочи научен доклад. Допълнителни калории може да увеличат теглото ви с 900 грама седмично, според изследване проведено сред 2042 души. Повече от половината, които пият алкохол, признават, че след това се натъпкали с бърза храна.

alkohol

Алкохолът обаче не се отразил негативно само в избора на храната. Хората, които пият повече алкохол, на следващия ден се отказват от тренировка. Предпочитат да лежат в леглото, да гледат телевизия и да ровят из социалните мрежи, докато им мине махмурлука. На следващия ден след запоя приели 2051 калории допълнително.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Алкохолът отслабва самоконтрола ни. Хората, които пият повече алкохол, са склонни да ядат дълго време и в по- големи количества. Освен това, храната им се струва по- вкусна.

alkohol-teglo

Всички тези резултати доказват, че алкохолът води до напълняване, не само защото сам по себе си е доста калоричен, но и защото ни кара да ядем повече.

Според някои експерти по хранене, това изследване не е подплатено с научни доказателства. Но истината е, че всеки, който е прекалявал поне веднъж с алкохола, много добре знае, че се случва точно така.

Факт е, че прекаляването с алкохол води до напълняване или може да ни попречи да отслабнем с необходимия брой калории. Когато сме на диета трябва особено да внимаваме със спиртните напитки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *