10 причини да тренираш повече

Редовните фитнес занимания оказват неоспоримо благотворен ефект върху тялото и душата. Ако все още сте подвластни на мързела и не можете да съберете смелост да отидете в салона, мотивирайте се със следващите редове.

фитнес

Защо е полезно да ходя на фитнес?

Подобрява настроението. Интензивната тренировка може да се възприеме като лекарство против лошо настроение. Упражненията повишават производството на химикали от мозъка, които облекчават стреса и чувството за тревожност, правят ви по – щастливи и спокойни.

Гарантира добър сън. Наречете го природно чудо, но когато тренирате редовно просто спите по – добре. Без значение кога играете упражненията – сутрин, следобед или късно вечер.

Укрепва паметта. Независимо дали имаш изпит или подготвяш огромна по обем презентация, физическото натоварване благоприятства работата на мозъка. Скорошно проучване сред млади хора установи, че само една сесия аеробни упражнения повишава в пъти нивата на хормоните, които определят способността за запомняне.

Стимулира творчеството. Когато се чувствате добре имате по – голям шанс да измисляте и осъществявате нови идеи. При анкета бе установено, че редовно трениращите се представят по – успешно на тестове за творчество, отколкото мързеливците.

Намалява риска от рак. Все още не е напълно установено кои упражнения и в какви количества, но експертите са категорични, че физическата активност занижава многократно риска от рак на гърдата и рак на матката.

Зарежда батериите. Дори тренировка с умерени темпове и през ден, може да повиши нивата на енергия с 20 % и в същото време да намали умората с невероятните 65%. Причината за този ефект е, че форсираното изгаряне на калории увеличава метаболизма и стимулира производството на допамин (отговорен за мотивация и концентрация).

Прави те по – уверен. Щом имате сила и смелост да се преборите с тонове желязо, какво ви пречи да имате високо самочувствие? Отговорът е нищо. Доброто настроение от физическите упражнения се предава на всички останали области от живота.

По – малко болести. Все още не е напълно ясно как редовните упражнения предпазват от настинка и грип, но те го правят. Фитнес 3 пъти седмично е напълно достатъчен, за да повиши способностите на тялото да се бори с вирусите и бактериите.

В полза на труда. Не се учудвайте, че всички модерни западни компании имат фитнес салони и поощряват служителите си да тренират редовно. Просто трениращите работят по – добре от другите и имат по – висока производителност на труда.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *