Фитнес упражнения за стройни крака

Всяка жена мечтае да притежава добре оформени и стегнати крака. За съжаление това не се отдава на всички, а тези които се доближават до идеала са твърде малко. Начинът по който можете да осъществите въжделенията си включва правилна диета за релеф и подходящи упражнения.

домашен фитнес

Не се страхувайте, че от тренировката краката ви ще се надуят и ще станат като бицепсите на Арнолд. Трупането на големи мускули съвсем не е лесна и бърза работа, а правилното хранене ще ви помогне единствено да се оформите и станете стройна като газела. Ето няколко упражнения, с чиято помощ ще се изтласкате до върха:

Бягане

Перфектната тренировка за стройни крака. Подсигурете се с подходящи маратонки, предназначени за джогинг. Подметките е добре да бъдат дебели, а глезените да са сигурно защитени. Тичайте в пресечена местност, като редувате интензивността – сменяйте темпото през няколко минути.

Клякане

Супер упражнение, което може да изпълнявате където и да било. Оформя бедрата и прасците по възможно най – идеалния начин, изчиства мазнините от цялото тяло. Играе се лесно – застанете прави с разкрачени на ширината на раменете крака, а ръцете сложете зад врата. Стартирайте бавно и отначало не правете повече от десетина клякания в две – три серии. Постепенно увеличавайте и след един месец ще бъдете в състояние да изпълнявате повече от 10 серии без да се изморявате.

Бягане на място

В студените зимни дни е удачно да включите това упражнение във фитнес програмата за домашен фитнес. Застанете прави, след което леко повдигнете единия крак напред и нагоре, все едно се готвите да направите огромна крачка. Върнете го до изходна позиция и направете същото с другия.

Странични напади

Не само оформят бедрата, но и помагат за разтягане на сухожилията. Заемете разкрачен стоеж, след което сложете ръцете си на кръста. Започнете да клякате настрани, като се стремите носещия крак да сгъва, а другия да бъде изпънат в шпиц. Играйте по 20 повторения на серия.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *