Тайната на младостта е… да мислим като пчелите!

пчела

Тайната на по-дългото съществуване може би се крие в начина, по който мислят пчелите. Учените от Университета в Аризона открили, че по-старите пчели могат да забавят стареенето на мозъка когато поемат отговорностите, които били характерни за по-младите пчели.

Тъй като пчелите имат същия тип мозъчни клетки като хората, откритието предполага, че ние можем да адаптираме социалния си живот към това да помагаме на нашия мозък да остава млад докато ние стареем. Учените обясняват, че когато пчелите се грижат за ларвите си, те остават умствено активни. След това, обаче те излитат от кошера, за да събират нектар и

кошери

започват да стареят много бързо, който процес е подобен на този при хората. Но щом имат възможността да се грижат за новите бебета те подобряват функцията на мозъка си значително. Това, според учените, се дължи на промяната в протеин, който го има и в мозъка на хората и е известно, че предпазва от деменция, включително и Алцхаймер. Учените добавят, че пчелите, подобно на хората не се чувстват добре в стерсови ситуации и могат да оцелеят  седмица до 10 дни в изолация.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/sSk_ev1eZec

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *