Как да станеш милионер: 10 съвета от Уол стрийт

Дипломата за висше икономическо образование няма да ви направи милионери, твърдят успели хора от Нюйоркската фондова борса. Въпреки че в университета със сигурност ще научите един куп полезни неща, усетът, смелостта, рационалните решения и огънят в сърцето са основните инструменти, които ще ви помогнат да се превърнете в голяма бяла акула. Ето 10 съвета за успех.

как да станеш милионер

Историята. Когато обмисляте да захванете нов бизнес, винаги гледайте какво правят другите. Защо компания „А” регистрира печалба от 50 милиона долара за последната година, а компания „Б” уволни половината си служители заради липса на средства.

Не смесвай работата с личния живот. Много хора си позволяват лукса да мразят или обичат своите партньори. Най – добрата препоръка е просто да оставите чувствата у дома и ако ще правите бизнес – правете. Защото заради омразата може да пропуснете някоя изгодна сделка, а слабостта към красивата дама с продуктите против изпотяване, може да ви докара и до фалит.

„Ех, ако имах парите на Доналд Тръмп”. Да, на Доналд Тръмп сигурно всичко му е спуснато от небето и той цял живот не е правил нищо друго, освен да се почесва по задника от скука. Вместо да цъкате с език и да завиждате на другите, просто запретвайте ръкави и работете.

Акциите. Ако случайно искате да инвестирате в акции, не се хвърляйте при първия позив. Дори да имате солидни познания и практика, потърсете мнението и на други хора, за които сте сигурни, че няма да ви подведат.

Здраве. Все още се чудите, как един дядка на 82 години печели милиони долари всяка година, докато вие не можете, въпреки че сте в разцвета на силите си. Тайната рецепта тук е доброто здраве. Успехът минава през кондицията – ако се чувствате зле и мисълта ви е замъглена, да вземате рационални решения е нещо повече от трудно.

Бъдете реалисти. Приказните истории на „Дисни” са нещо прекрасно, но ако се опитате да ги претворите в бизнеса ще се отровите за нула време. Да си мислите, че ще спечелите милиони само с една целувка е нереално. Наистина, историята показва и такива случаи, но те са твърде малко. Първо изградете стратегия за успех и след това работете върху кариерата си.

Утре. Какво ще се случи утре никой не може да предвиди. Така че ако ви падне шанс да направите нещо не се бавете и стреляйте сега. Вземете телефона и се обадете веднага, за да си уредите среща.

Риск. Никога не рискувайте повече, отколкото е необходимо. Разбира се без риск не може, но не пресичайте границата. Защото това може да ви струва всичко.

Алкохол, хазарт и еротика. Твърде много успешни бизнесмени се провалят заради слабостта си към алкохола, опиатите и хазарта. Никой от нас не е идеален, но всяко нещо следва да има своите граници.

Рационализъм. Ще завършим с една изтъркана, но безкрайно вярна фраза: С работа пари не се правят. Тоест, ако искате да постигнете нещо мислете с главата си и не губете сили да слугувате на този или онзи. Шефовете никога няма да ви платят колкото заслужавате, дори да си скъсате задника от бачкане.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *