Има ли щастливи лични имена? Има според учените!

Имената са тясно свързани със съдбата на човека

Родителите обикновено избират това име за детето, което на тях им харесва. И са прави, отдавна минаха времената когато децата се кръщаваха на светеца, в чийто ден са се появили на бял свят.

И тези времена когато задължително малкото човече, се кръщаваше на някоя баба или дядо. Край вече,  децата се кръщават по желание на родителите, но дали всякога то е оправдано?  Например сегашната мода е да се кръщават на любими герои от сериали, а преди време на комунистически лидери. Да видим какво казват по този повод експертите, изучаващи влиянието на имената върху съдбата на човека.

Например те съветват да не даваме име на детето на човек, който е с нещастна съдба. Защото, аргументират се те, вероятно такова име няма да донесе щастие на детето, поне то подсъзнателно ще комуникира със съдбата на един нещастен човек. А напълно естествено, всеки родител иска детето му да се развива успешно в живота и да бъде щастливо.

Из конните български имена изчезват

Разбира се, не всичко зависи от родителите и името което му дават, но те могат да увеличат вероятността за успех, ако внимателно обмислят избора на име за детето си. При вземането на решение как да казвате на бебето, трябва да сте наясно с най-често срещаните имена, и не забравяйте, че има щастливи и нещастни имена. Смята се, че името на велик човек, който е оставил зад себе добро име и спомен за себе си  е щастливо.

В допълнение, имената на светците се приемат за щастливи. Например, щастливите мъжки имена са: Александър (защитник), Анатолий (възходящ), Тодор (божи дар), Алексей (защитник), Иван (Божията милост), Игор (войнствен), Михаил (равен на Бога), Максим (най-голям), Никола (носител на народите) Олег (свещен), Сергей (висок), а жените – Анна (милостив), Анастасия (възкръснал), Екатрина (чиста), Людмила (мила на хората), Мария (свещенна), Теодора (божи дар).

Разнообразието сред имената е огромното  – някои от тях са толкова леки за произнясяне, че просто се леят от устата, а с други можеш да си счупиш езика. Важното е наричайки детето да не забравяте, че рядко име, дълго, сложно, неблагозвучно, взаимствано от чужда култура или измислено от няколко скалъпени срички, едва ли ще донесе нещастие на човека който го носи, но със сигурност гарантира и неразбиране и присмех от страна на околните.

Все пак имайте предвид, че екзотичното и усукано име звучи странно. Един човек с необичайно име във всяка група е в някаква степен изолиран от останалата общност, факт който не допринася за успешното развитие на кариерата.

                                                                            Тези имена са, например, традиционните български но неудобни за произнасяне: Грую, Пеню, Гърдьо, Гарчоно  и тези създадени в началото и средата на ХХ век Свободозаря, Радиум, Скафандър, Плюнелия, Каолина, Цезарина.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/nMZPwbSJoCA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *