Енергийни напитки убиха тийнейджърка

Могат ли да убиват енергийните напитки?

Анаис Фурние получила инфаркт, вследствие на токсичността на кофеина, след като изпила две кутийки от напитка, описвана от производители те си като „убийствена енергийна напитка”. 

Момичето, което имало отслабени кръвоносни съдове, умряло два дни преди Коледа, след като напитката повлияла на спсобността на сърцето му да изпомпва кръв.  Сега семейството съди производителите Monster Beverage Corp, след като агенцията по храните и лекарствата е съобщила за 5 смъртни случая и един инфаркт, който не е довел до смърт.

Кутийката с напитката Monster Energy съдържа 240 милиграма кофеин, три пъти повече от Ред Бул.  Родителите на момичето обвиняват, че компанията не е предупредила клиентите за риска от продуктите им.

Енергийните напитки са опасни

Със своите ярки етикети и имена те атакуват тийнейджърите, които нищо не подозират, а всъщност попадат в смъртоносен капан. Етикети на кутийките с Monster предупреждават, че напитката не се препоръчва при деца или хора, чувствителни към кофеина.

По доклади на агенцията, обаче няма доказателства за причинена смърт или травма следствие на тези напитки, а компанията производител не смята, че е отгворна за смъртта на Анаис, както и за всяка смърт, причинена от енергийни напитки.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/PTlPAeSAk3A

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *