Прекратяват делото срещу Таки – не бил мафиот!

Христофорос Аманатидис - Таки

  Наркобосът Христофорос Аманатидис – Таки в скоро време ще трябва сериозно да черпи. Добре осведомени източници от средите на съдебната система разкриха, че е задействан скандален план, според който делото, което се води у нас срещу мафиота, ще бъде прекратено.

След като владетелят на столичния ъндърграунд бъде оневинен, няма да има нито една основателна причина той да не се прибере в България с имиджа на чист като сълза от законова гледна точка човек.

В края на миналата година наследникът на Георги Илиев във ВИС-2 бе предаден на съд, макар и задочно. Това се наложи, защото от края на 2008 г. досега Таки се води изчезнал. От Специализирания наказателен съд, където трябваше да се гледа делото му, дори твърдяха преди месеци, че независимо дали властите в Дубай ще предадат мафиота на българското правосъдие, той ще отговаря за престъпленията си, пък макар и задочно.

Според обвинителния акт Таки е ръководил и организирал престъпна група, която е разпространявала дрога. Финалната фаза на разследването срещу Таки и групата му започна в негово отсъствие през 2009 г. със серия от арести. Зад решетките първо попаднаха хора от наказателната му бригада и дилъри на ниско ниво като Любомир Костадинов – Младежа, Росен Китанов – Психото, Цветомир Миленов – Църи и Илия Илиев.

Любо Чука

Любо – Младежа и останалите от Бандата на чуковете дори получиха присъда на първа инстанция в Софийския районен съд – по 8 години затвор. Този процес бе известен като „малкото дело срещу Таки“.

В голямото съдебно дело, където трябваше да бъде включен и митичният бос от ВИС-2, трябваше да бъдат привлечени под наказателна отговорност лица от тежката артилерия като ММА боеца Любомир Симеонов – Любо Чука, боксьора Сашо Пацов, плевенския наркобос Камен Балбузанов – Куката, Кирил Киров – Кирчо Руския и шефа на фенклуб „София Запад“ Антон Калчев – Тони Застраховката. Всички те се водят като част от средния ешелон в организацията на Таки.

Според прокурорите непосредствено под Таки в йерархията на кокаиновата империя са Радостин Бързанов – Радо Слънцето, Боби Белингата, Даниел Душков – Даци и Михаил Тьрпинов – Мишо Търпин. Журналисти научиха, че е имало план някои от тях да бъдат арестувани, а на други да се предложи сделка да станат защитени свидетели срещу лидера като в замяна няма да имат проблеми с ченгета и магистрати.

Подобно деликатно предложение било отправено и към застрахователен бос, работещ за варненска групировка, който също минавал за близък до Таки. Онзи обаче категорично отказал да стане предател.

Процесът с оневиняването на Таки реално започна преди десетина дни, когато софийски апелативни съдии поокастриха присъдата на Любомир Костадинов – Младежа с 4 години, като реално по този начин му я нулираха. В ъндърграунда се твърди, че това е станало след сериозна финансова инжекция от 100 бона. „Любо Младежа е ключов фактор в бандата на висаджията и реално действията на магистратите спрямо него са показателни за това, което ще се случи с шефа му“, пророкуват антимафиоти.

Според тях най-късно през лятото подземният бос ще бъде оневинен като бос на дрогата в София и дори няма да се стигне до съдебен процес. „Магистратите просто ще съобщят на прокурорите, че не са си свършили работата по събиране на качествени доказателства и ще анулират съдебния процес“, категорични са запознати. Според тях именно поради тази причина Таки бил оставен да се измъкне в Дубай, макар да бе задържан в емирството миналото лято.

„Властите в Дубай чакаха нашите магистрати да им изпратят доказателства, че Таки е мафиот. Това обаче не се случи и те пуснаха Аманатидис на свобода“, обясняват от обкръжението на митичния подземен бос.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *