Наркобосът Ицо Байков стана сутеньор

Ицо Байков

  Столичният наркобос Христо Байков се е преориентирал към друг тип бизнес начинания, отново свързани с незаконни дейности, научихме от ченгета. Съденият за побой и рекет мъж се е насочил към доходоносна сводническа кариера. Желанието му било да стане сутеньор №1 в София. Това потвърдиха и негови авери.

Байков е хвърлил поглед към овладяването на нишата от високоплатена проституция. Бъдещите му труженички щели да бъдат елитни манекенки и модели, част от тях със спечелени титли за красота. Столичният гангстер разчитал в това начинание и от подкрепа от любовницата си видната бръмчалка в миналото Мария В. Известната с чисто голите си снимки мадама имала близки приятелки от модния подиум, с добри познания и опит в най-древния занаят.

Наркобосът Байков наскоро обяви, че окончателно е скъсал с любовницата си Мария Велкова. Според запознати обаче двамата продължават да имат общи интереси

Антимафиоти разкриха пред, че интересите на Христо Байков към бизнеса с плът датирали от още преди две години. Ден преди да бъде показно арестуван от маскирани полицаи от групата за задържане към ГДБОП, имало засечени множество телефонни разговори между него и известно момиче, снимало се без дрехи за еротично списание. Престъпникът се интересувал дали мадамата е склонна да си ляга с негови партньори, като й обещавал, че те ще й се отблагодарят подобаващо. Разговор с такова съдържание е бил записан със СРС на 24 август 2011 г. по обяд. Ден по-късно Байков бе задържан, след като в службата на антимафиотите беше постъпила жалба от столичен бизнесмен, че е рекетиран от него.

Затворническият период на наркобоса само временно стопирал плановете му за контрол върху елитната проституция. След като магистратите го пуснаха на свобода през пролетта на миналата година, Ицо Байков отново е започнал да гради схеми в тази насока, като през последните месеци меракът му е бил особено силен.

Причината за това е, че в София цари истински хаос в търговията с високоплатена плът. Основните играчи бяха елиминирани чрез полицейски акции. Човекът на Маргините в този бизнес Росен Чолов вече осми месец лежи в ареста. На свобода са хората на Алексей Петров Митко Полицая и Мирослав Йончев, но според запознати те вече били загубили позициитеси сред платените девойки. Извън затвора е и другият доскорошен топ сводник Дани Обувката, но и той вече не бил сериозен фактор, понеже клиентите му нямали доверие и се притеснявали, че ще бъдат „закачени“.

Именно поради тези факти Байков имал намерение да превземе апетитната ниша. Разбра се още, че мафиотът работи в тандем по намирането на девойки с популярна моделка, която преди 5 години е участвала в конкурса „Мис България“. Момичето било изключително оправно. Около нея винаги имало поне десетина други колежки, готови по всяко време срещу пари да се намърдат с мъж в кревата. Доста често красавиците седели в очакване на клиенти в едно от любимите заведение на столичния хайлайф – бар „Ла Кубанита“ в столичния квартал „Белите брези“. Това е и любимото място на Христо Байков за бизнес срещи.

Според антимафиоти в България ударно влиза кокаин от Африка, скрит в яхти

Въпросната миска-маман била родом от Русе. В момента живеела в кв. „Павлово“ в баровска нова жилищна кооперация. Наемът за апартамента се плащал от Христо Байков. Бандитът дори й купил „Мерцедес С-класа.

Достоверни източници разкриха, че в същата жилищна кооперация в Павлово гангстерът имал още няколко апартамента, които се използвали от бизнесмени за секс с момичетата му. Блокът се намирал на тиха уличка и бил изолиран от любопитни погледи. Според постъпила оперативна информация в службите труженичките, близки до Ицо Байков, работели на цени от 800 лв. на час. За цяла вечер удоволствието струвало 2000 лв. Половината от парите прибирал новоизлюпеният сводник. Сред девойките му имало две участнички в конкурса „Мис Силикон“, както и момичета от не толкова популярни надпревари за красота като „Мис София“, „Най-секси модел на България“ и „Мис Естествен бюст“.

 

Разследват го за трафик на кокаин от Африка

Христо Байков е разследван от службите по информация, че ръководи канал, по който влиза кокаин от Африка за България. Пряко за трафика отговарял един от хората му с прякор Митко Бацила.

Същият бе за кратко задържан през август миналата година на летище „София“ по подозрения, че пренася кокаин. След като митничарите не намериха дрога в багажа му, Бацила бе закаран в „Пирогов“, където му направили рентгенова снимка на стомаха. Подозренията на инспекторите били, че аверът на Байков е глътнал топчета с наркотици. И такива обаче не бяха открити. Бацила обяснил на ченгетата, че се връщал от бизнес срещи в Африка.

Антимафиоти още тогава предполагаха, че африканският маршрут е свързан с разработването на нов канал. Ицо Байков имал желание да прескочи посредниците в България и директно да купува кокаин от производителя. В африкански страни белият прах струва между 15 и 20 пъти по-евтино от Европа.

Според данни на службите през последните 2 години основният път на кокаина, който влиза в България, е от Северна Африка. Това става най-често по море c яхти или карго товари в контейнери на кораби. В яхтите могат да се пренасят между 100 и 200 килограма кока.

Големите доставки по над 1 тон задължително са скрити в контейнери. Стоката се натоварва в Нигерия, Египет, или Либия заедно със замразена риба. Заради ниската температура и миризмата от морската храна, откриването на дрогата е почти невъзможно дори със специални скенери.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *