Митко Каратиста поръчал убийството на шефа на паяците в София

Димитър Стефанов - Митко Каратиста

  Рекетьорският бос Димитър Стефанов – Митко Каратиста най-вероятно стои зад трагичната гибел на шефа на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ Марчело Доковски, твърдят пред журналисти столични криминалисти.

През лятото на 2011-а шефът на „паяците“ в София загина в пожар, докато се опитваше да спаси сина си от огнен капан в семейния му апартамент.

Във фаталната нощ Марчело, жена му Стефка и 14-годишният им син Филип вечеряли с приятелско семейство в съседния на блок 32 в квартал „Белите брези“ ресторант. Към 22,30 часа синът на Марчело решил да се прибере и да чака родителите си вкъщи.

Момчето се прибрало в апартамента, който се намирал на осмия етаж в блока. Секунди по-късно детето, както и хората в целия блок, чули силен тътен. Уплашен, Филип отишъл да провери какво става. Тогава видял, че входната врата на апартамента гори, а под нея влиза силна струя черен дим.

Марчело Доковски се задуши в дома си при умишлен палеж, опитвайки да спаси сина си от огнения ад. Извършителите на атентата и до днес не са разкрити, а криминалисти твърдят, че основен заподозрян като поръчител е Димитър Стефанов – Митко Каратиста

„Помощ, апартаментът ни гори“, викнал на телефон 160 Филип. Спасителите му казали да излезе на балкона и да чака помощ там, за да не се обгази. От терасата Филип звъннал и на родителите си. Момчето забелязало от терасата, че пред блока гори и „Мерцедес“, подобен на този, който имал баща му. Изпълнителите на мократа поръчка явно объркали возилата и помислили, че запаленият от тях с коктейл „Молотов“ мерцедес тип „пура“ е собственост на мишената им Доковски.

Щом чули за пожара, Марчело Доковски и жена му се втурнали към блока. За по-малко от пет минути шефът на паяците бил на входа на апартамента. Вратата горяла, а един от съседите едва успявал с ръка на устата да извади от дома си пожарогасител. Марчело го грабнал от ръцете му и започнал да пръска. Успял да избута с него вратата и да влезе. Силният дим обаче го задушил за по-малко от 10 секунди. Марчело не успял да стигне до терасата, където стоял синът му – припаднал, вдишвайки отровния дим. Часове по-късно началникът на „Паркинги и гаражи“ издъхнал в „Пирогов“.

Днес столични криминалисти си спомнят, че разследването им за умишления пожар, при който загина Марчело Доковски, е било прекратено в зародиш след негласна заповед, издадена от близък до Цветан Цветанов полицейски началник. „В хода на разследването се натъкнахме на данни, че Марчело Доковски е бил притискан от Митко Каратиста за дейността на паркингите. Рекетьорът на Румен Пашата е настоявал да стопанисва няколко паркинга на общината, плащайки жълти стотинки. Марчело се е противял… Имало е и опит да бъде заграбена и част от дейността на паяците, като се даде на фирми от орбитата на Румен Пашата да вдигат коли на столичани и да ги съхраняват в частни паркинги. Марчело Доковски се е противопоставял на това, заради което е бил заплашван както от Андрей Иванов, така и от Митко Каратиста“, сензационно разкрива столичен криминалист пред журналисти.

Чужд мерцедес вместо този на жертвата изгаря по погрешка в нощта на смъртоносния пожар

Според думите му, Марчело Доковски е бил притискан от мутри на Митко Каратиста за покупката на 10 паяка на обща стойност около 2 милиона лева. Търгът за доставката бил спечелен от дружество, което е от орбитата на Румен Николов – Пашата. Става въпрос за фирмата „Евромаркет“, която надделяла в търга даже над вносителя ма „Мерцедес“ за България – „Балканстар“.

Марчело Доковски обаче допуснал сгрешена процедура при поръчката за 2 милиона лева, която ощетила боса на СИК. Освен това хората на Митко Каратиста настоявали общинският шеф на „Паркинги и гаражи“ да им даде на концесия 5 паркинга в идеалния център на София, които се водеха собственост на мафиотските босове от ВИС-2 Красимир Каменов – Къро и Христофорос Аманатидис – Таки. Дружеството на висаджиите, стопанисващо паркингите – „Абоба 2000″, изненадващо е обявено в несъстоятелност на 12 май 2011 г., месец и половина преди мистериозната смърт на Марчело Доковски. По този начин концесионните договори отпаднали и следвало да се проведе нов търг.

„Общинарката Лорета Радева, съпруга на бившия военен министър Вальо Радев, поиска 2 от паркингите в столицата, а Митко Каратиста всичките обекти на Таки и Къро. Получи се конфликт на интереси в самата партия ГЕРБ, а Марчело нямаше как да угоди на всички.Той предложи да се направи търг, но това бе отхвърлено. Затова човекът обмисляше да подаде оставката си. Уви, преди да го направи, мутрите на Пашата и Каратиста го ликвидираха. Да, те не целяха смъртта на Марчело, а само да го сплашат чрез палеж на апартамента му, но видяхте какво се случи…“, коментират пред журналисти запознати с далаверите на мафиотската клика, обслужваща ГЕРБ.

След трагичната кончина на Марчело Доковски общинските паркинги на Таки и Къро, както и огромен подземен паркинг, собственост на ветераните от войната, бяха заграбени от Димитър Стефанов – Митко Каратиста.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Митко Каратиста поръчал убийството на шефа на паяците в София"

  1. Това, че дружеството на висаджиите, стопанисващо паркингите – „Абоба 2000″, изненадващо е обявено в несъстоятелност само месец и половина преди мистериозната смърт на Марчело Доковски е доста странно така е, но какво ли не се случва вече. По този начин концесионните договори отпаднали и следвало да се проведе нов търг.Дали е станало случайно или не само той си знае, силно се надявам да е станало случайно.Благодаря за статията и интересният блог.Чудно ми е как човек за поевче имоти и власт е способен не свичко.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *