Майката на убитата Мирослава лудна по религията, ще кара Коледа на гробищата!

Мирослава Николова

  Майката на зверски убитата Мирослава от Перник, която така и не ще може да прежали дъщеря си, вече има нова професия. Месеци след трагедията, разтърсила семейството, тя е получила подкрепата на свои приятели, които й намерили хубава работа в озеленяването на общината. Така от продавачка в магазин за хранителни стоки Емилия станал шеф на група мъже, отговарящи за поддържането и чистотата на паметниците на покойните перничани.

Всеки ден Емилия посещавала гроба на зверски убитото си момиче и палела свещичка, разказват съгражданите й. Наблюдателни перничани констатирали, че тя скришом си поплаквала и разказвала на Мимето новите си житейски патила.

„Много й е трудно на Еми. В началото на януари ще стане година, откакто откриха трупа на дъщеря й, а следствието буксува, носят се само слухове, но няма доказателства, няма осъдени.

Емилия Николова

Всички съчувстваме на трагедията й. Стараем се да я разбираме. Сълзите й и до сега се стичат неволно по бузите й, сети ли се за детето си. Толкова е чувствителна. Дано работата й помогне и разсее болката. Не й е лесно – цялата къща на нейните ръце разчита, кучетата и те.

Говори се, че е станала изключително вярваща и много добра християнка. Били скъсала и с някои вредни стари навици като пушенето. Сестрата на Мимето Елеонора в момента е без работа, няма и приятел, който да им помага финансово“, разказват запознати с живота на опечалената фамилия.

Осиротялата без щерка си Емилия искрено се радвала на новата си професия. Заплатата й не била голяма, но на фона на кризата в страната я устройвала, защото стигала да покрият основните сметки за ток, вода и телефони.

Емилия Николова всеки ден навестява парцела на дъщеря си

Работата й позволявала всеки ден да минава през гроба на Мимето и да й споделя разни неща. Оставала й цветя, храна, дори за Коледа обещала да приготви сърми и други празнични специалитети, с които да я зарадва. „Ще карам празника с детето си. Тук ще посрещна Коледа“, зарекла се почернената жена. Някои перничани намирали поведението и за налудничаво но други напълно я оправдават.

Припомняме, че Мирослава Николова изчезна на 7 ноември 2011 г. Към 20 часа вечерта тя не се прибрала у дома си след обичайната тренировка по таекуондо в залата, която се намира близо до дома й в квартал „Миньор“. Столичен ежедневник пръв написа за мистериозния случай, но тогава от МВР отрекоха, че момичето е изчезнало.

Близките на Мирослава твърдяха, че тя е отвлечена и от тях е поискан огромен откуп за живота й. Ченгетата обаче бяха на друго мнение – Мирослава напуснала семейството си доброволно, защото и писнало от скандали.

На 12 януари 2012 г. тялото на спортистката бе намерено в землището на пернишкото село Планиница от куче на Планинската контролно-спа-сителна служба. Експертите констатират, че трупът е гол, но девойката не е била изнасилвана. Претърсването на местността започнало, след като Стойчо Стоев – Чочо направил пълно самопризнания, ден преди да посегне на живота си. В момента обвиняем е съучастникът му Марио Любенов – Заека, който опитва да се изкара луд.

 

Емилия издирваше детето си с две бухалки

Майката на Мимето предприе собствено издирване, което продължи близо два месеца, Всеки ден жената яхваше автомобила си и кръстосваше вилите в региона, твьрдо убедена, че момичето й е скрито в някоя от тях.

За ужас на всички перничани Емилия шофирала автомобила си по 24 часа, без да слиза от волана. Веднъж, капнала от умора, стигнала до гръцката граница, за да провери поредния слух, че щерката е заключена в гранична вила. Мълвата не се оправдала и тя била принудена да се върне безславно в Перник.

Понякога ставала агресивна към любопитните въпроси на съгражданите си и винаги намирала начин да ги скастри, за да замълчат на момента. Друг път мълчала и от очите й се стичали сълзи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Майката на убитата Мирослава лудна по религията, ще кара Коледа на гробищата!"

  1. Елизабет   16.12.2012 at 18:55

    Майката вместо да посещава гроба , да притисне другата си дъщеря , защо е замесена в : пари , приятеля й , и т.н.

    Отговор
  2. АЗ   27.12.2012 at 14:38

    горката жена,и тази работа в гробището,най много да лудне

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *