Коце Маца натопен пред италианските власти от свой ортак

Коце Маца

  Един от най-доверените хора на българския бос на тото мафията Костадин Хаджииванов е пропял срещу него пред италианското разследване. Сърбинът Алмир Гегич се предаде в понеделник на властите в Милано, откъдето бе закаран в затвора в Кремона. Вече няколко дни Гегич чурулика в ухото на прокурора Роберто Ди Мартино. Очаква се съвсем скоро италианците да поискат официално задържането на Коце Маца, което досега се бавеше поради липса на достатъчно доказателства.

По данните на досегашното разследване Алмир Гегич е бил един от лейтенантите на престъпната група, оглавявана от двама сингапурци, нашият Костадин Хаджииванов и още няколко балкански субекти. Заедно с подчинените им цялата банда наброявала над 30 души. Синдикатът манипулирал резултати от футболни мачове в цяла Европа, включително италианската Серия „А“. Със заплахи и подкупи принуждавали играчите, треньорите и съдиите да им играят по свирката. Залаганията пък се правели от азиатски букмейкъри. От един мач се печелели между 500 000 и 1,5 млн. евро!!!

Италианската полиция отвежда Алмир Гегич към затвора в Кремона. Сърбинът вече няколко дни свидетелства срещу тото мафията

„В момента вътре в самата банда се води война между боса от Сингапур Тан Сет Енг и бившия му съдружник Уилсъл Радж Перумал“, разясни Зайхан Мохамед Юсоф, разследващ журналист от сингапурския вестник „Ню Пейпър“.

Според него арестуваният миналата година във Финландия сингапурец Перумал първи е изпял пред Интерпол Мафиотите.

Същият сега е в ръцете на унгарските власти. И там изтропал всичко, което знае. За главата му тото мафията обяви награда от 300 000 евро.

Част от бандитите вече били пипнати, срещу други има издадени международни заповеди за задържане. Такъв е и случаят с Гегич, който повече от година се укривал в родния си град Нови пазар в сръбската област Санджак. Уплашен, че накрая ще го хванат, сърбинът се предал доброволно в понеделник, 26 ноември. Имал и опасения, че може да бъде ликвидиран от доскорошните си партньори в черното тото. Затова предпочел да ги натопи, за да си спаси кожата.

Това е схемата на синдиката за уреждане на мачове, рисувана от Уилсън Радж Перумал пред властите във Финландия. Сингапурецът собственоръчно пише, че акционерите, между които е и българският представител в тото мафията Костадин Хаджииванов, получват дял от всеки спазарен мач, независимо дали са участвали пряко в операцията или не. Залаганията се извършвали основно в Китай. Под акционерите в йерархията са „рънърите“ като Алмир Гегич и Християн Илиевски от Бандата на циганите.

„Знам, че Гегич има добри контакти с Тан Сет Енг и Коста (Костадин Страхилов Хаджииванов). Коста е българският член на нашата престъпна асоциация“, свидетелства Перумал.

Предполага се, че връзката между Гегич и Хаджииванов е била направена още навремето от турчина Хамдо Санчаклъ. Сърбинът Гегич е бивш професионален футболист, играл в Италия, Турция и Швейцария. Със Санчаклъ се сближава, докато рита за неговия тим „Йстанбулспор“ (2006-2007 г.). По същото време турчинът снабдява с треньори и футболисти „Беласица“, докато президент на клуба от Петрич е Коце Маца. По-късно Гегич заминава да играе за швейцарския „Киасо“ и там разработва схемите за черно тото и манипулации.

В интервю пред „Газета дела спорт“, дадено на влизане в килията, Алмир Гегич казва, че друг от балканските босове на черното тото също мисли да се предаде на властите в Италия. Става въпрос за Кристиян Илиевски, бившо ченге от Скопие, навлязло в мутренския бизнес. Илиевски е уличен категорично, че уреждал мачове в Италия. Македонците все още отказват да го депортират. Най-вероятно обаче самият той ще се разпее, за да спаси кожата си.

А първият натопен от него се очаква да бъде именно Костадин Хаджииванов.

Коце Маца, Гегич, Илиевски и останалите от балканската шайка формирали т.нар. Банда на циганите. Тя била част от сингапурско-балканския „Синдикат за манипулиране на международни мачове“, твърди Уилсън Ражд Перумал.

Добрахме се до самата схема на синдиката, рисувана на ръка пред следствието от Перумал. Най-високо в йерархията е сингапурският лидер Тан Сет Енг. Под него като „съдружници“ (SH -shareholders) са вписани хора от България (Коце Маца), Унгария (Золтан Кенеши, бивш футболист), двама от Словения (Дино Лалич и Адмир Сулич, също бивши футболисти) и още един от Сингапур (Перумал).

„Всеки от съдружниците получава процент от печалбата, независимо дали е пряко свързан с нейната реализация“, разяснява Перумал.

Под тях има цяла мрежа от „рънъри“ (бегачи) като Гегич – това са хората, които пряко манипулират резултатите и пренасят куфарчетата с парите. Те правят и анализите кои точно мачове да бъдат манипулирани и през кои играчи да стане това.

Удивителното е, че от главните акционери в синдиката само Енг и Коце Маца още не са влезли в пандиза.

Золтан Кенеши беше арестуван в Будапеща, след като CG оказа, че лично той е уредил съдиите за мача за черното тото България – Естония (2:2). Според Перумал пръст в манипулацията на този двубой имали още Тан Сет Енг, Коце Маца и словенците Лалич и Сулич. Последните двама по-късно бяха оковани с белезници в Хърватия, където с други от Бандата на циганите манипулирали резултати.

За Тан Сет Енг има издадена международна заповед за арест, но не могат да го открият. Коце Маца засега го няма в списъка с издирваните от Интерпол лица. Властите в Рим все още нямат достатъчно доказателства срещу него, че е манипулирал резултати на територията на Италия.

Тази информация се чака от предалия четата Алмир Гегич. Предполага се, че в това време именно Коце Маца и Тан Сет Енг ръководят синдиката с нови бандюги, докато бившите им ортаци са по килиите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *