И Първанов на разпит за Мишо Бирата

Георги Първанов
Георги Първанов

  Георги Първанов ще е следващият разпитан от прокуратурата за скандала „Мишо Бирата“, научихме от достоверни източници.

В близките дни се очаква там да се появи Бойко Борисов, който открито лобираше за покойния бизнесмен пред шефа на митниците Ваньо Танов.

Скандалните записи на Борисов и Танов, които се появиха на бял свят след журналистическо разследване, показаха как бившият премиер нарежда по телефона на Танов да изтегли служителите си от пивоварната на Михаил Михов – Бирата. Там Борисов казва, че е поел ангажимент и че не е като Първанов. По-късно разказа, че е бил помолен за чадъра над Мишо Бирата от президента.

Прокуратурата възобнови разследването за скандала „Мишо Бирата“ след падането на ГЕРБ от власт. Скандалната злоупотреба с власт от страна на Борисов беше заметена по негово време, но сега той е призован за свидетел, за да се изясни кой всъщност е разтварял чадър над Мишо Бирата.

Бившият президент с покойните вече Михаил Михов и жена му Ева
Бившият президент с покойните вече Михаил Михов и жена му Ева

Според запознати с проверката Борисов ще натопи Първанов, както говори и в публичното пространство, за да се размине с обвинение. Тогава от прокуратурата няма да имат избор и ще се наложи да привикат на разпит и бившия президент. Двамата С Мишо Бирата се познават покрай баскетбола. Първанов никога не е крил пристрастията си към този спорт, а Миков е президент на федерацията от 2008 година.

„Борисов ще каже това, което говори пред медиите. По-интересен ще е разпитът на Първанов, защото той запазва мълчание по случая с Мишо Бирата и оттам ще излязат много интересни връзки и зависимости“, категоричен е магистрат, който е запознат с новото разследване за лобира-нето от разговорите на Борисов с Танов.

Най-голямата пречка пред разследващите е смъртта на Мишо Бирата и съпругата му Ева. Те са щели да бъдат полезни сега, когато ГЕРБ не са на власт, защото преди имало огромен натиск върху тях да мълчат.

Михаил Михов – Бирата почина при мистериозни обстоятелства от инфаркт в хотела на Валентин Златев в Правец. Златев е близък приятел както с Бойко Борисов, така и с Георги Първанов. Не след дълго в отвъдното го последва и съпругата му Ева.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *