Затварят устата на нарочения за убиец на Бай Миле

Милчо Бонев - Бай Миле

  Убийството на съдружника в СИК Милчо Бонев – Бай Миле, става все по-заплетено.

Основният обвиняем Анатолий Мънков – Плъха и аверите му бяха оправдани на 2 инстанции, а ВКС върна делото за ново разглеждане преди 2 седмици.

Запознат с материалите по делото за убийството коментира пред репортер, че от самото начало се е знаело за изхода му, но устите на нарочените за убийци са затворени докато МВР се управлява от Цветан Цветанов.

За пример той дава ареста на сестрата на Плъха Татяна Мънкова. Тя е задържана през 2011 година, когато брат й вече е оправдан от Софийския градски съд. След ареста й, типично за Цветановите акции, няма резултат и тя дори не е съдена но към онзи момент задържането й изиграва своята роля.

Анатолий Мънков - Плъха

Анатолий Мънков – Плъха е арестуван с още няколко души през 2005 година. Той е и първият, който посещава местопрестъплението в ресторант „Славия“. Там са разстреляни приятелят му от миналото Бай Миле и гардовете му.

Делото срещу Плъха тръгва в Софийския градски съд и той е оправдан през юли 2011 г. Няколко месеца по-късно в една от операциите на МВР, кръстена „Схемите“, е арестувана сестра му Татяна. Тогава е обявено, че арестите са насочени към пресичане на източването на ДДС. ГДБОП задържа 10 души, сред които и сестрата на Плъха, която е счетоводител. Според запознати двамата са силно привързани един към друг и арестът на Татяна Мънкова не е случаен, а е свързан с делото срещу брат й с цел той да не се разприказва за това, което знае.

След първата оправдателна присъда за Анатолий Мънков той е пуснат от ареста.

 

Бай Миле бе убит на 30 юли 2004 г. при стрелба в ресторант-градина „Славия“ в София

Там обаче влиза сестра му. Обвинена е, че участва в схема за източване на ДДС. Тя живее в Плевен, откъдето е цялото й семейство. Заедно с Татяна е арестуван адвокатът от Варна Росен Николов. От МВР твърдят тогава, че Николов организирал схема за прехвърляне на фирми с дългове за милиони към НАП. Арестувани са и братята Станислав и Радослав Начеви, които са собственици на стотици такива дружества.

„Начеви се знаят от 15 години, многократно са съдени, но законът така е написан, че такива като тях има хиляди. Акцията беше заради сестрата на Анатолий Мънков Татяна, за да го сплашат, след като бе оправдан. Мънкова е имала две дружества които е продала на посредник, а той след това ги прехвърля на ромите Радослав и Станислав от село Любен Караве-лово“, спомня си участник в акцията преди 2 години.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *