Дъщерята на Карамански – Александра, тормозена от убиеца на гаджето си

Александра Караманска

  Александра Караманска, единствената жена детектив в Бьлгария, през последните месеци е подложена на тормоз. Получава непрекъснато „поздрави“ от килия в Софийския централен затвор. Изпраща й ги Димитър Лазаров, убиецът на приятеля й Христо Миланов. През последните три години Александра се бори престъпникът да получи справедлива доживотна присъда. Дъщерята на покойния Иво Карамански е потресена, че съдебен процес за отнет човешки живот може да приключи със споразумение и наказание от 12 години затвор. Такова е решението на Софийския окръжен съд. Приятелят й Христо Миланов е едва на 22 години, когато става жертва на бруталния убиец Димитър Лазаров. Софийският апелативен съд увеличава наказанието на 20 години. Тези дни предстои Върховният касационен съд да определи окончателното наказание за тежкото престъпление, което се оказва и много добре подготвено.

Убиецът Димитър Лазаров

Убийството е предхождано от поредица престъпления, извършени от Димитър Лазаров. Той залага в автокъща служебния си автомобил „Флксваген поло“. 3адлъжнява с големи суми пари. В същото време се опитва да избие загубите, като продаде „БМВ“, което е с фалшиво пълномощно от италиански гражданин. Приятелят на Александра – 22-годишният студент Христо Миланов, се хваща на въдицата му. Решава да направи замяна – дава своя „Мерцедес“ и още зооо лева, като в замяна трябва да вземе въпросното „БМВ“ на Димитър Лазаров. Двамата не се познават преди сделката, свързва ги общ познат от столичния квартал „Надежда“. „БМВ“-то на Лазаров преминава на проверка в КАТ и се оказва, че не е крадено. Италианският собственик уж изпраща и пълномощно. По-късно при разследване на убийството се оказва, че документът е фалшив – подписите на италианеца са менте, а освен това е сбъркано и името на Христо, вместо Миланов е записан Михайлов.

Трупът на Христо Миланов намерен на пътя

На 25 март 2009 г. е фаталната среща между двамата. Те трябва окончателно да узаконят размяната на колите си. Движат се няколко часа из София с мерцедеса на Христо. Накрая потеглят към Нови хан. Вече е тъмно, а мястото пусто. Димитър вади нож с 16-сантиметрово острие и го забива няколко пъти в тялото на Христо. „Забивал го е в жизненоважни места и е въртял, за да е сигурна смъртта – подчертава адвокат Райна Хаджиева, която представя в съда почернената майка на Христо. – Налице са и други действия на Лазаров, който показват, че е планирал убийството – примамва Христо да тръгне сам с него, отказва да ги придружат приятели. Облича се в стари дрехи, които никога не е носел“. Тежко ранен, Христо успява със сетни сили да излезе от колата. В този момент спира кола. Убиецът Димитър Лазаров лъже, че „приятелят“ му е блъснат от кола, дори моли да го откарат в „Пирогов“. Мъжът обаче предлага да потърсят помощ в най-близката болница в Елин Пелин. В един момент обаче окървавеният Христо успява да промълви, че е намушкан с нож от Димитър, защото иска да му открадне колата. Веднага след това убиецът скача в мерцедеса и бяга. Христо издъхва на шосето, без да получи лекарска помощ. Лазаров бърза да заличи следите си.

Христо Миланов

Взема пари от майка си и нови дрехи от приятелката си. Опожарява мерцедеса на Христо и се опитва да избяга в Гърция. Заловен е в Разлог, където отсяда при родителите на приятелката си. Арестът му е като на кино – спипват го, докато гледа телевизия.

Следват месеци на лъжи, Димитър се прави на невинен. През 2010 г. прави пълни самопризнания, за да се измъкне с лека присъда. 12 г. затвор по съкратената процедура му налага Софийският окръжен съд. През 2011 г. обаче Апелативният съд му дава 20 години, като отчита високата обществена опасност, която представлява той. Сега ВКС трябва да се произнесе окончателно.

„Не споделям становището на защитата, че направеното от Лазаров признание пред съда е смекчаващо обстоятелство. Той го е направил само за да се ползва от по-ниско наказание в процедурата със съкратено съдебно следствие. Неговото поведение не е спомогнало за разкриване на престъплението – напротив – укривал се е, извършил е палеж, за да прикрие следите си, отричал е вината си до самия край на разследването – допълва адвокат Райна Хаджиева.

Оказва се, че докато изчаква окончателната си присъда, Димитър Лазаров заедно със серийния убиец Станислав Ангелов – Сиси се сбива в затвора с наркотрафиканта Будимир Куйович. Причината – битка за надмощие в търговията с опиати зад решетките.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *