Гангстерът Йоско – ортак с Веселин Георгиев – Батко в находище за инертни материали!

Йосиф Йосифов - Йоско

  Сливенският гангстер Йосиф Йосифов – Йоско и брат му Пламен оперират с част от десетките милиони левове, откраднати от бившия шеф на пътищата в България Веселин Георгиев. Близкото приятелство между скандалния екс пътен шеф Веселин Георгиев с мафиот №1 на Сливен отдавна е прераснало в бизнес сътрудничество, коментират криминалистите.

Само преди дни Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира имоти за над 4 милиона лева на Веселин Георгиев – Батко и съпругата му Нина, но малцина вярват, че тази мярка ще влоши финансовото здраве на корумпирания държавник и фамилията му.

„Веселин Георгиев и братята му Бойко и Емил откраднаха над 100 милиона лева от строежа на пътища по време на Тройната коалиция и имаха повече от 5 години, за да прикрият пътя на заграбените милиони и да заметат следите си от десетките афери. Блокираното имущество на Батко е нищожна част от задигнатото от него и шайката му“, категорични са разследващите далаверите на разбойническата задруга.

Веселин Георгиев спонсорира клуба по конна езда на Йоско с 40 000 лева. Бившият шеф на Пътния фонд отдавна развива съвместен бизнес със сливенския гангстер

Според тях важна роля в препирането на откраднатите милиони и инвестирането им в светъл бизнес играе сливенският гангстер Йосиф Йосифов – Йоско. 43-годишният разбойник, който преди 2 години уби пиян и дрогиран на пътя двама човека, а други двама прати с тежки травми в болница, от години поддържа близки отношения както с Веселин Георгиев, така и с някогашния министър на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов.

„В средата на 90-те на миналия век Йоско беше бодигард на Гагаузов.

Когато Гагаузов бе избран за кмет на Сливен, Йоско се превърна от местен бандит в „добре облечен бизнесмен“. Негови фирми поеха голяма част от апетитния бизнес в града, а бригада от мутри тероризираше ромското население, за да гласува на избори за когото трябва“, спомнят си паметливи жители от града на Стоте войводи.

През 1999-а Асен Гагаузов дарява на Пламен – брата на Йоско, апартамент в елитна кооперация находяща се в идеалния център на Сливен, на улица „Лъдженска“. В същата тази кооперация са живущи и роднини на Гагаузов, апартамент там има и Веселин Георгиев – Батко. „По това време дадоха жилище на Йоско, за да ги охранява“, казват сливенчани.

Истинският възход на Йоско обаче започва едва след като Гагаузов става министър, а довереникът му Веселин Георгиев – Батко – началник на Пътния фонд през 2005 г.

„Тогава започна голямото лапане. И Веселин Георгиев повери на Йоско концесии на добив на инертни материали за строежа на магистрала „Тракия“. Въпроса е за гарантирани държавни поръчки на стойност над 60 милиона лева в периода 2006-2008 г. Лесно е да се досети човек, че половината от усвоените милиони от баластра са се връщали към Батко и Братко“, описват запознати аферите на фамилия Георгиеви.

След падането на Тройната коалиция от власт схемата е леко променена – тогава гангстери от обкръжението на Йоско предават щафетата на съпругата на Веселин Георгиев – Нина. Половинката на Батко прилапва находището „Дългият рид“ чрез фирмата „Арко импорт“. До преди това находището за инертни материали се експлоатира от фирма, в която участие има Пламен Георгиев, брат на Йоско.

В края на миналата година, само дни преди имуществото на Веселин Георгиев – Батко да бъде блокирано, находището „Дългият рид“ отново преминава в ръцете на дружество от орбитата на сливенския мафиот. Концесионният договор, подписан с Министерството на регионалното развитие и благоустройство през 2007 г., е за срок от 25 години.

Йоско и брат му Пламен са съдружници на Батко и Братко и в дружество за проучване и търсене на подземни богатства в землището на община Твърдица, област Сливен. Любопитен детайл е, че разрешението, издадено през 2007 г. на името на Пламен Георгиев, е подписано от Асен Гагаузов.

В Стара Загора коалицията между държавник и мафиот също дава плодове – Йоско и Веселин Георгиев са ортаци в дружества за производство на енергия от възобновяеми източници (ВЕИ).

Фирмата „ПИЙ“, собственост на съпругата на Йоско – Ваня Йосифова, и дружеството на Веселин Георгиев „Съдпол енержи“ градят съвместно фотоволтаични централи в землището на село Тополчани, двете компании имат сключени дългогодишни изгодни контракти с лектроразпределението в Стара Загора, което се задължава да купува на огромни цени произведения „държавническо-мафиотски“ ток.

Отношенията между Йоско и Веселин Георгиев са толкова сърдечни, че през 2008 г. крадливият началник на Пътния фонд щедро развързва кесията и спонсорира клуба по конен спорт на гангстер №1 на Сливен – „Атила“. фирмите „Биндер“ и „Инмат“, които са ръководени от брата на Веселин Георгиев – Бойко, превеждат общо 400000 лева за жребците на Йосиф Йосифов – Йоско. Мнозина твърдят, че два от елитните състезателни коне на Йоско всъщност вече не са негови, а на съпругата на Веселин Георгиев и на дъщерята на един от братята на скандалния бивш пътен шеф.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *