Брендо – сътрудник на висши служители от МВР

Евелин Банев - Брендо

  Брендо е бил нещатен сътрудник на службите в България в последните 3 години, когато е станал международен трафикант на дрога. Този слух се носи усилено в ъндърграунд средите.

„Абсурдно е да се твърди, че Евелин Банев може да отскача до всяка точка на света, без да е покровителстван от службите. Най-вероятно е ползван за оперативни комбинации, които уж са имали за цел да проследят пътя на кокаина и да бъдат заловени големите риби. Така се създава параван за престъпна дейност, от която се възползват висши служители на МВР и управляващи политически партии“, категоричен е адвокат, който е заемал ръководен пост в МВР преди години.

Косьо Самоковеца

Най-силният довод, че Брендо е ползван от ДАНС и ГДБОП е, че е пътувал безпрепятствено в чужбина, въпреки че срещу него тече съдебно дело за пране на пари. Запознати обръщат внимание, че в България той никога не е разследван за трафик на наркотици, а само за пране на пари от тази дейност.

Всички големи трафиканти и контрабандисти в миналото лъснаха като нещатни сътрудници на различни служби за сигурност през последните години. Такива се оказаха Косьо Самоковеца, Иван Тодоров – Доктора и Филип Найденов – Фатик. Говори се, че и всички големи мутри от близкото минало, които бяха застреляни , са били ползвани от полицията и са имали карти на службите.

Иван Тодоров - Доктора

„Ако Брендо е участвал в трафик на 40 тона кокаин, както говорят, значи е контролиран отгоре. Няма как през държавата да минават такива количества и ченгетата да не знаят. Отдавна се говори за него, че е агент“, казва представител на ъндърграунда, който в миналото е имал вземане-даване c хора на Брендо.

Публична тайна са бизнес връзките на Евелин Банев със сина на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, както и със спонсора на ГЕРБ и строителен бизнесмен Николай Галчев. Според запознати точно отношенията на Брендо с родните служби и ролята му в тях ще са разковничето на изхода на делото срещу

Филип Найденов - Фатик

него в Италия. Показателен бил фактът, че в България той се е радвал на абсолютно спокойствие каквото нямат дори бившите му покровители в престъпния свят – братя Маргини.

Бивши ченгета припомнят, че и друг наркотрафикант с високопоставени връзки в службите изгоря по време на оперативна комбинация – Будимир Куйович. Той обаче нямал отношение към кокаина и се занимавал предимно с трафик на хероин и амфетамини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *