Братя Галеви се укриват в Италия!, съобщи МВР

Ангел Христов и Пламен Галев пътуват из Европа необезпокоявани от властите

  Нов сигнал за местонахождението на укрилите се от правосъдието братя Галеви прати дупнишките феодали в Италия. Източник от службите за сигурност разкри, че според последни данни, постъпили от информатори на МВР от ъндърграунда, Пламен Галев и Ангел Христов се подвизават в град край Милано, където разполагат с имоти.

Според въпросния сигнал в последните няколко месеца Галеви се установили в Европа, като сменяли често държавите. Те пътували с автомобили и се възползвали от Шенгенското споразумение за премахване на граничния контрол на вътрешните граници на страните от Европейския съюз. Дупнишките феодали разполагали с фалшиви документи за самоличност и така необезпокоявано сменяли държавите.

„Галеви имат много верни сподвижници в Италия, тъй като дълги години вкарваха коли от Апенините, които се продаваха в автокъщите в Дупница. Десетки оказиони в Милано и в околностите продаваха возила само за Галеви – за последните 10 години „братята“ са внесли над 200 000 коли втора употреба от Италия“, коментират ченгета.

Съвсем наскоро в медиите се появи информация, че Галеви се укриват в Чехия, в апартамент, собственост на българското посолство. „Землянката“ на партизани №1 от Дупница била разположена в 500 метра диаметър от мисията ни в Прага ул. „Краковска“ №6, в Първа централна зона. Мълвеше се, че гангстерите се настанили там с помощта на Васил Василев – Клеменца, бивш шеф на ВИС-2 в Дупница. Неговият чичо – отец Пламен, е свещеник в Чешката православна църква и е председател на Настоятелството на Българската православна община в Прага. Бащата на Клеменца пък е бивш служител на българското посолство в Чехия.

Твърди се, че Галеви са били засичани и в Гърция преди четири-пет месеца. Те обаче избягали малко преди в Солун да бъде арестуван техният сподвижник Йоско Костинбродския.

Пламен Галев и Ангел Христов офейкаха от България миналата пролет след като Върховният касационен съд постанови окончателни присъди на бандитите за рекетьорски изстъпления.

Феодалите на Дупница избягаха през българо-гръцката граница. Първоначално се установиха в ЮАР при Веска Меджидиева, после се получи информация, че са в Дубай. Имаше и версии, че се крият в Южна Америка.

„Истината е, че за последната година Галеви са сменили доста държави – те не могат да си позволят да се установят трайно на едно място, тъй като така все някога ще бъдат заловени“, констатират антимафиоти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *