Босът на тото мафията – Тан Сеет Енг накисна Коце Маца пред Интерпол

Тан Сеет Енг

  Босът на световната тото мафия Тан Сеет Енг е натопил българина Костадин Хаджииванов пред властите в Сингапур и Интерпол. Енг, известен в подземния свят като Дан Тан, се е явил доброволно на разпит в полицията и е накиснал за тъмните си дела двама от Балканите. Единият е словенецът Адмир Шулич, а вторият е нашият Коце Маца.

Двамата са последните оцелели от Бандата на циганите, която уреждала мачове в цяла Европа за черно тото. Според обвинението на резултатите се залагало в легални и нелегални букмейкъри от Азия. Властите в Сингапур вече заловиха Шулич, който беше екстрадиран в Италия. Коце Маца обаче все още се укрива и следите му се губят.

Костадин Хаджииванов - Коце Маца

„След ареста на Шулич плъзнаха слухове, че Дан Тан е сключил споразумение да сътрудничи на полицията. Той е разказал всичко за Бандата на циганите по настояване на Интерпол, откъдето се води разследването“, твърди разследващият журналист Зайхан Мохамед Юсуф от сингапурския вестник „Ню Пейпър“.

Така от Бандата на циганите на свобода останаха само Коце Маца и македонецът Християн Илиевски, за когото обаче се твърди, че бил склонен да се предаде на италианските власти. Прокуратурата в Кремона издирва двамата за участие в престъпна група, манипулирала мачове от професионалните дивизии на Апенините. Твърди се още, че името на Хаджииванов присъствало в 420-страничен рапорт на ФИФА за уреждане на резултати на националния отбор на Южна Африка. Там главен манипулатор бил сингапурецът Уилсън Радж Перумал. Единият от въпросните мачове е Южна Африка – България (1;1), игран преди световното през 2010 г.

Никой в Петрич не знае в момента къде точно се укрива Хаджииванов който е бивш президент на „Беласица“. Говори се, че поддържал контакт само с най-близките си хора. Звънял по телефона от СИМ карти, купувани с нелегални документи по цял свят. След всяко обаждане картата се унищожавала, шушукат из Петрич.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *