Атентаторът на Доган, Октай Енимехмедов – приятел на Христо Ширев – Боксьора и агент на МВР

Октай Енимехмедов

  Октай Енимехмедов, който скочи на трибуната срещу лидера на ДПС Ахмед Доган и ММА боецът Христо Ширев – Боксьора са приятели. Това призна вътрешният министър Цветанов, но спести любопитни подробности от биографията на Ширев. Христо Ширев – Боксьора е състезател по свободни боеве. Роден е в Карлово, но от няколко години живее в София. След бягството на Таки от страната по време на управлението на ГЕРБ той се налага като един от новите наркобосове в столицата, разказа бивш полицай от София, който е пенсиониран от сис- темата на МВР. Той твърди, че Ширев многократно е използван от „Криминална полиция“ за информация по лица от ъндърграунда.

Христо Ширев - Боксьора

Боксьора пеел с удоволствие за конкурентите си в наркобизнеса, а в замяна на това дълго време се ползвал с протекции. Преди 2 години той ръководел най-бруталната бригада за разпространение на кокаин и марихуана по нощните заведения.

Научи от достоверен източник, че Октай Енимехмедов никога не е участвал в бандата на МВР агента Христо Ширев – Боксьора, въпреки че е имал възможност за това. Той е бил канен там, но е отказал офертата, защото по това време (преди 3 години) вече искал да скъса с криминалните среди и да се ориентира към политическа кариера.

Христо Ширев и наркобандата му са арестувани през април 2011 г. в акция „Пролетно прочистване“. Това става след жалба на бизнесмен, чието нощно заведение често е посещавано от бандата на Боксьора. Въпросният шеф на кръчмата е личен приятел на Бойко Борисов

Ширев е основният конкурент на групата около Александър Бонев – Сако и Мартин Даврански – Катерицата, които се свързват с братята Маргини. Преди да бъде задържан, Ширев и групата му атакуват апартамента на Катерицата в квартал „Хаджи Димитър“ и забиват във входната му врата няколко брадви – запазената марка за сплашване на ММА боеца.

„Арестът на Боксьора беше театър. Скоро го пуснаха под домашен арест, за да стане свидетел срещу истинските мишени – Сако и Катерицата. Те бяха арестувани малко след него“, разказва бившето ченге.

Журналистическа проверка установи, че приятелят на Октай – Христо Ширев – Боксьора, наистина е бил пуснат под домашен арест.

Делото срещу него е в Специализирания съд и там той се признава за виновен. Получава смешните 11 месеца, които вече е излежал вкъщи, и отдавна е на свобода.

Октай Енимехмедов, който опря пистолет в главата на Доган по време на конференцията на ДПС, също излиза от спортните среди. Той е тренирал бокс в Бургас като юноша и познава повечето от днешните ММА бойци. Друга подробност, която не се съобщава официално от властта, е, че Октай е в отлични отношения с ММА бойците от морския 1 град. Познават се от деца. Те пък са бодигардове и подчинени на прословутия Любен Джубрмлов, който е подсъдим за рекет и лмхварство в родния си град Бургас, но по мистериозен начин успява да избяга като Братя Галеви още през 2010 г.

Джубрилов е шеф на ММА федерацията. Има строителен бизнес, чрез който има съмнения, че пере па-рите си от престъпна дейпост – неааконни залагания на боксови мачове, наркоразпространение и нелегална банкова дейност. Той е сред най-близките приятели на футболната легенда Христо Стоичков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Атентаторът на Доган, Октай Енимехмедов – приятел на Христо Ширев – Боксьора и агент на МВР"

  1. SS   23.01.2013 at 23:13

    „Манаф Доган гелий, бютюн дпс форум сикти. :)“

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *