Домашен ексфолиант за лице от захар и кокосово масло

Ексфолирането е процес, който обновява клетките и премахва мъртвите от кожата. Може да се направи по естествен или по изкуствен начин. Ние ви предлагаме домашна рецепта за ексфолиант за лице, който се приготвя от захар и кокосово масло.

eksfoliant-ot-zahar

ЗАЩО ЗАХАР?

За да извършите ексфолирането, ви трябва материал, който да премахне ефективно мъртвите клетки, за да може останалите да се обновят. За целта ни трябва грапав или порест материал. Захарта е много подходяща в този смисъл. Захарта трябва да е рафинирана, за да не е прекалено груба и да нарани лицето.

ЗАЩО КОКОСОВО МАСЛО?

Това е натурален продукт, който е много полезен за здравето. Помага ни срещу преждевременното състаряване и eksfoliant-kokosвъзстановява кожата. Освен това я омекотява и я кара да блести.

ЕКСФОЛИАНТ ОТ ЗАХАР И КОКОСОВ КРЕМ

Преди да ексфолираме, трябва да почистим кожата. Така ще получим по- добри резултати. Измийте лицето си с вода и неутрален сапун, после избършете внимателно с кърпа.

За да приготвите ексфолианта, трябва да смесите 200 грама захар с 2 ч.л. кокосово масло. Бъркайте докато се получи хомогенна смес. После нанасяте маската върху лицето, или на друга зона на тялото, която искате да ексфолирате. Нанасяйте с кръгообразни масажиращи движения. Сместа трябва да престои 10 минути и после се отстранява с папук и малко хладка вода.

Повтаряйте процедурата поне 2 пъти седмично. Да не се прави ексфолиране след правене на слъчеви бани или солариум, защото кожата е много уязвима.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Домашен ексфолиант за лице от захар и кокосово масло"

  1. bit.ly   30.08.2021 at 9:52

    Can you tell us more about this? I’d care to find
    out more details.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *