7 съвета за депилация без болка

celulit-fakti

Всеизвестен факт е колко болезнена е депилацията. Особено, ако не я правим както трябва. Затова ви предлагаме няколко съвета как да избегнете болката, когато се обезкосмявате.

1. Започнете от малка зона. Когато искате да си депилирате краката, по- добре е да започнете от глезена. Ако искате да депилирате ръката си, започнете от китката. Напредвайте малко по малко. Ако сложите кола маска върху цялата зона, без да сте я махнали от първия път, ще е по- болезнено, отколкото ако обезкосмявате на по- малки зони.

2. Не пийте кафе преди да се депилирате. Ако обичате кафе, не пийте преди да се депилирате. Стимулантите в напитката могат да накарат кожата ви да настръхне и да чувствате повече болка.

3. Използвайте анестетичен крем. Може да усещате повече болка, отколкото можете да понесете. Може да си купите анестетичен крем, за да се предпазите от болката. Нанесете го 30 минути преди кола маската или преди да минете с машинката за депилация.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilatsiya-mashina

4. Разсейте се. Ако искате да се депилирате и да не усещате болка, излъжете мозъка си, като го разсеете. Може да гледате телевизия, да слушате музика и пр.

5. Ексфолирайте зоните, които искате да депилирате. Така ще премахнете слоя мъртви клетки, който се намира върху кожата и по- лесно ще отстраните космите.

6. Не използвайте лосиони с алкохол или парфюм. Ако не искате да страдате, забравете поне за 24 часа за какъвто и да е продукт с парфюм, който съдържа алкохол, защото така само ще раздразните кожата.

7. Не използвайте прилепнали дрехи. След като се депилирате, може да забележите, че кожата ви е раздразнена. Затова, не носете прилепнали дрехи, защото така ще я раздразните още.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *