6 начина, за да възстановите колагена

Колагенът е протеинът, който изгражда кожата. Действа като клин, който обединява клетките в дермиса.

колаген

Въпреки това, с годините производството на веществото започва да намалява. За да възстановите колагена, следвайте тези съвети:

Срещу стрии и целулит – натуралният гел „Био- код“. ВИЖ ТУК

1 . Използвайте слънцезащитно масло и хидратиращ крем с фактор поне 15. Използвайте излагането на UVB и UVA лъчи. Използвайте шапка, за да предпазите лицето си.

2 . Доказано е, че витамин С увеличава 8 пъти производството на колаген в кожата. Включете цитрусите в ежедневното си хранене, за да получите необходимата доза за деня, а кожата ви да е стегната.

3 . Витамин Е предпазва клетките от вредата на свободните радикали и предпазват от преждевременно остаряване.

4 . Взимайте добавка коензим Q10. Произвежда се в тялото, но не в достатъчно количество. Затова взимайте колаген1добавки и използвайте кремове, за да стимулирате производството на колаген.

5 . Използвайте крем с ретинол. Предизвиква синтезиране на колаген в остарялата и сбръчкана кожа. Ретиноловата киселина помага срещу остаряването на кожата.

 6 . Ексфолирайте кожата си, за да махнете мъртвите клетки и да подпомогнете произвеждането на нови. Смесете захар със зехтин, за да получите паста. Търкайте кожата с кръгови движения. Избийте със студена вода.

 За да е хидратирана кожата ви, е необходимо да пиете по 2 литра вода на ден. Слагайте подхранваща маска за лице поне веднъж седмично, според типа ви кожа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *