Как да се грижим за лицето си, когато сме в цикъл

лицеГрижата за лицето е сред най- ефективните и лесни начини да се почувстваме красиви и затова трябва да му обърнем внимание. Всеки човек има определен тип кожа и с това трябва да съобрази грижите си. В някои моменти обаче се налага по- специална грижа за  лицето си.

Както кожата ни се влияе от излагането на слънце или студа, така и хормоните играят съществена роля за състоянието й. Поради тази причина, обикновено казват на бременните жени, че „сияят“. При менструация обаче, хормоналният дисбаланс може да причини появата на пъпки и да подчертае други проблеми на кожата ни за няколко дни.

ПАЗЕТЕ КОЖАТА СИ ОТ АКНЕ ПРИ МЕНСТРУАЦИЯ

Дни преди менструация и по време на нея, могат да се появят доста пъпки. Обърканите хормони обикновено са причината за това. Но то е още по- ясно изразено при жени с мазна кожа.

За да се справим с проблема, трябва да премахнем мазнините от храната си, също и кофеина, както и да избягваме тютюнопушенето. Трябва да хидратираме добре кожата си – или орално, като пиеммаска много вода, или чрез хидратиращи кремове, които да не съдържат олио.

Ако кожата е много мазна, може да си направите домашна маска с лимон, за да освежите кожата. Не стискайте пъпките и черните точки, освен ако не знаете как да го направите правилно. Може да се обърнете специалист, за да ви предпише подходящи кремове.

Освен че трябва да сте особено внимателни в тези дни, не забравяйте, че и през останалото време трябва да полагате адекватни грижи ежедневно. Почиствайте лицето си сутрин и вечер. Правете си маски 1-2 пъти седмично. Ексфолирайте кожата си, когато се налага.

Подкранваща маска за лице с лимон и кисело мляко. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/6CB–NxCJRQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *