Вещества, които увреждат косата

Има различни видове продукти като шампоани, кремове, балсами, масла, бои и процедури със силни химикали, които увреждат косата и причиняват различни последици – от отслабване до косопад, а в най- тежките случаи и до рак.

100% натурален продукт срещу косопад и оплешивяване – „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК

увредена коса

Продукти, които увреждат косата

Сред продуктите за коса вече масово се предпочитат тези, които съдържат само натурални и растителни съставки, както и минерали. Въпреки това много от търговските марки съдържат високи нива на вещества, които увреждат косата, като:

1 . Шампоани. Някои съдържат 4-хлоро-м- фенилендиамин, 2 4-толуилендиамин, 2-нитро-п-фенилендиамин, 4-амино-2-нитрофенол, 4 MMPD, катран и др. Те се свързват с алергии и рак на кожата.

2 . Бои. Синтетичните перманентни бои, които се използват най- много, имат висока концентрация на съставки, коитоувредена коса окисляват като хидроген пероксид и амоняк, увреждат косъма, но също и скалпа.

3 . Кремове. Всеки крем за изправяне може да изгори скалпа, ако не се използва правилно, заради съдържанието на белина. Но и хидроксидите ускоряват изсушаването на косата и косопада, когато се използват често.

4 . Гел за ресане. Има директна връзка между този тип продукти и косопада. Гъстотата на гела попива в скалпа и му пречи да диша. Това води до смъртта на космените фоликули. Геловете за фиксация пък съдържат алкохол, който дразни кожата на главата.

5 . Балсами. В някои случаи съдържат пропиленгликол, който изсушава косата и я изтънява.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *