Причини за побеляване на косата

Първите сиви и бели косми са ясен признак за остаряването, срещу който жените не са готови да се изправят. Въпреки че е нещо естествено, което се случва на всички хора в определена възраст, малцина им се радват. Побеляването на косата е неизбежен процес, но можем да контролираме някои от основните причини.

byala-kosa

ОСТАРЯВАНЕ

Това е основната причина за посивяването на косата ни. Също като кожата, и косата променя структурата си с годините. На 50 обикновено имаме доста бели коси.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК

ЦВЕТА НА КОЖАТА

Кожата има важна роля за косата и побеляването й. Кавказците побеляват доста по- рано. Хората с червени коси ги следват. После се нареждат азиатците и африканците.

НАЧИН НА ЖИВОТ

Много важен фактор за побеляването. Пушенето стресира кожата и косата. Ниските нива на витамин В12 кара косата да pobelqla-kosaси губи пигмента. Яжте храни с много витамини, хранителни вещества и антиоксиданти, за да защитите клетките от токсините .

СТРЕС

Въпреки че не прави косата изцяло сива, но влияе на появата на белите коси, тъй като стресът причинява много проблеми за кожата и косата.

КОСАТА И ЦВЕТА

Някои майки клетки в косата отговарят за растежа на косата, докато други са свързани с цвета й. Въпреки че обикновено тези клетки работят заедно, но някои може да се изхабят преждевременно. Похабяването на пигмента може да причини побеляване на косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *