Хранене за растеж на косата

Дългата и здрава коса е символ на красота, жизненост и младост. Независимо дали искате да имате коса като на холивудска звезда, да се справите с проблеми с растежа или просто да поправите лоша прическа, има няколко натурални стратегии, които можете да приложите, за да имате добри резултати.

kosopad-proteini-3

ЗДРАВОСЛОВНА ДИЕТА ЗА КОСАТА

1. Приемайте достатъчно протеини през деня. Те са задължителни за растежа на косата. Трябва да приемате достатъчно от тях.
– Косата е изградена основно от кератин, протеин изграден от аминокиселини. За да имате повече, тялото трябва да произвежда повече аминокиселини. Така ще имате повече протеини.
– Сред здравословните протеини са: месо, риба, яйца, орехи, соеви продукти и др. Ако включите достатъчно протеини към храненето си, тялото ви ще разполага с достатъчно протеини за растеж на косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

pileshko-zadusheeno
2. Трябва да приемате достатъчно цинк и желязо. Дефицит на тези минерали засяга здравето на косата и дори води до дефицит.
– Желязото помага за придвижването на кислорода до клетките. Затова прави косата по- силна. Животински протеинови източници като месо и яйца веднага се усвояват от тялото, но и растителните протеини също вършат работа.
– Цинкът помага за растежа и възстановяването на тъканите. Помага на мастните жлези да работят правилно. Може да получавате цинк от фъстъци, месо, рак, скариди, тиквени семки и нахут.
– Ако имате желязо на дефицит и цинк, може да ви се наложи да приемате и добавки, но трябва да са предписани от лекар.
3. Не спирайте мазнините от храненето си. Полезните мазнини са задължителни за растежа на косата. Без мазнини в храненето, тялото няма как да е здраво. Но не трябва и да прекалявате.
– Мазнините помагат на тялото да усвоява витамини, важни за растежа на косата, като А, Д, К и Е.
4. Трябва да приемате достатъчно витамин С. Недостиг на витамин С засяга косата, като я изсушава, отнема й блясъка и я отслабва.
– Витамин С участва в образуването на колаген. Без витамин С трудно се усвоява желязото. Съдържа се най- вече в цитрусите, ягодите, броколи, зеле и чушки.
5. Витамин В срещу косопада. Добри източници на витамин В са морски дарове, спанак, овес, соя, банани, леща, картофи, червено цвекло, грах и др.

Това, което ядете не засяга вече порасналата коса, а новата. Ефекта от тези диета се появява до 6 месеца.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *