Роси Кирилова чуква 50 г. ! ИНТЕРВЮ

Росица Кирилова

  50 години навършва на 2 юли Росица Кирилова. Половинвековният й юбилей е голямо събитие, но тя отказва да дава интервюта по този повод. Eстрадната легенда се съгласи да отговори на няколко въпроса. В краткия ни диалог тя разкри къде и с кого ще празнува и как се чувства в навечерието на годишнината си.

– На 2 юли имате юбилей. Къде и с кого ще го отпразнувате?
– Много рядко през всичките години съм правила шумни купони по повод рождения си ден. Случвало се е да го посрещна и на сцената, и то неведнъж. За мен винаги е бил личен празник, ден, в който по-спонтанно се случват нещата. Решавам в последния момент как да го посрещна и какво би ме направило щастлива. Затова и всеки мой рожден ден е бил различен. Тази година ще го посрещна със съпруга ми във Виена, защото много обичам да пътувам. За мен летището на Виена е било място за трансфер за други дестинации, но никога не съм била в този прекрасен град.

– Правейки си равносметка, съжалявате ли за нещо?
– Съжаление не е точната дума, защото дори и грешките, които всеки човек прави, са адекватни на момента и етапа на неговото развитие. Повече се ядосвам, ако допусна същите грешки – значи не съм си взела поука.

– Кой беше вашият най-труден момент в професионално отношение?
– Всеки един момент е труден! И началото, когато искаш да те забележат и да се докажеш, и самият път, когато те връхлитат съмнения и понякога губиш мотивация и ориентир, и когато пред теб има ново предизвикателство, с което трябва да се справиш… Трудностите са болезнени по необходимост, защото, за да опознаеш себе си и да се изправиш очи в очи с предела на твоите възможности, не е нещо, което човек прави с ентусиазъм.

– Трънлив ли беше пътят към върха?
– Не го приемам така. Нашата професия е маратон – преодоляваш един връх, следва нов. И всъщност спечелените лични битки са много по-важни и ценни от самия връх. По-скоро съм благодарна на възможностите, които съм имала да извървя точно този път, без да направя компромис със себе си.

– Знам, че подготвяте турне из страната…
– Веднага след като се върна от Виена, заминавам за няколко концерта в страната с още 6 мои колеги, с които ще направим един своеобразен букет от песни на Тончо Русев. Първият е на 4 юли в летния театър в Добрич, а на 6-и и 7-и сме в Бургас и Варна. Тези концерти са нашият поклон пред най-мелодичния и шлагерен български композитор и не случайно са озаглавени „Незабрава“. Знаеш ли колко малко е нужно да направиш някого щастлив и да му дадеш криле? Една добра дума, един жест на уважение! Не бива да се сещаме за нашите талантливи творци едва тогава, когато си отидат от този свят! Много ще се радвам и Тончо Русев да присъства на тези концерти, за да види колко много поколения обичат неговите песни.

– Не обичате да се шуми около вас. Защо?
– Не обичам шума и в буквалния, и в преносния смисъл. Може би не е случайно, че песента, с която стартирах музикалната си кариера се казва „Тишина“ (смее се). Обичам тишината, обичам да я слушам и в нея съм създала най-хубавите си песни като автор. А колкото до шума около мен самата – може да прозвучи егоистично, но всяко едно медийно присъствие ми отнема от творческата енергия. Аз като една истинска блондинка смятам, че човек е това, което прави, което създава, и ако то е достатъчно значимо, рано или късно само ще си намери място в публичното пространство. Всичко останало е суета.

– Замисляли ли сте се за голям концерт в зала 1 на НДК?
– За моя 25-годишен юбилей на сцената през 2007 г. направих голям концерт в зала 1 на НДК и се получи много красив спектакъл. Имах желание да направя подобен миналата година и за 30-годишнината, но не ми стигнаха силите. Но както се казва, де що е време, все е пред нас (смее се).

– Къде ще почивате това лято?
– Най-много обичам да пътувам, това ме прави истински щастлива и ме зарежда. Движението, във всяка една форма, ме кара да се чувствам пълноценна. След участието ми в началото на август с Панайот Панайотов на „Бургас и морето“ ще се разходим по нашето Черноморие. Ще взема и кученцето ми Доли. За нея това ще бъде първото й море. След това с приятели планираме да отскочим до Турция и Финландия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *