Певицата Дивна Станчева: Аз не правя музика, за да печеля пари, аз съм ученик, който обича музиката! ИНТЕРВЮ

Дивна Станчева

    Дивна Станчева е родена през 1997 година в Русе. Едва 11-годишна, заедно с Миро от бившия дует „Каризма“, печели музикалното шоу „Пей с мен“. В момента тя е най-бързо набиращата популярност млада изпълнителка. Парчетата й „И ти не можеш да ме спреш“ и „Готов ли си за мен“ подлудиха родната публика.

– Дивна, когато спечелихте конкурса „Пей с мен“, очаквахте ли, че само 3 години по-късно вече ще сте звезда?
– Когато спечелихме заедно с Миро, определено бях събрала повече увереност в себе си и бях сигурна, че музиката е не щото, с което ще се занимавам. Продължавах да мечтая и да работя за мечтата си и ето, че след 3 години започнах да я сбъдвам заедно с Миро. Определено не очаквах да пожъна толкова голям успех. Сега съм благодарна на всички, които ми помогнаха, най-вече на Миро.

Дивна в обятията на Миро

– „Пей с мен“ ли е събитието на живота ви?
– Определено „Пей с мен“ е нещо, което никога няма да забравя. Предаването беше началото на моята приказка, която се развива все по-хубаво. Надявам се и занапред да е така.

– Когато участвахте в конкурса, бяхте едва на 11 години. Осъзнавахте ли какво наистина ви се случва?
– Разбира се, че осъзнавах. Просто тогава го приемах повече като забава. Изобщо не се притеснявах, когато трябваше да излизам на сцена. А и тогава бях по-малка, дори и да бях сбъркала някой текст, хората нямаше да обърнат такова внимание. Докато в момента не мога да си позволя да правя грешки – всичко трябва да е перфектно. Вече приемам музиката много по-сериозно и съзнавам, че за да затвърждавам успехите си, не трябва да спирам да работя.

Дивна и Криско

– Какво се промени за вас след шоуто?
– Много неща. Пораснах, хората вече ме познаваха из града, започнаха да ме канят на много и различни места. Получих едно страхотно приятелство с един невероятен човек – Миро, за което съм страшно благодарна.

– Как ви се отразява славата?
– Нормално, засега всичко е под контрол. Гледам да стоя на земята да не ме тресе звездоманията. Мисля, че засега успявам.

– Мнозина ви определят дори като завършена певица. Как гледате на това?
– Това е страхотен комплимент. Но мисля, че има доста още какво да науча и направя, докато мога да заслужа това прозвище.

– Миро и Криско ли са хората, от които се учите?
– Да, но не са само те. Те са ми братчета, много ги обичам и двамата! Научили са ме на много – от това как да комуникирам с хората на сцената, до това как да рапирам. Гледам да извличам всичко от всеки изпълнител, на който се кефя и съм фен. От българските изпълнители страшно се възхищавам на Мария Илиева. Имах възможността да се запозная с нея на церемонията по връчването на наградите на БГ Радио миналата година и останах наистина без думи. Такова присъствие, такова излъчване на аристократ и такъв талант! Уча се и от много други чуждестранни изпълнители като Бионсе, Крие Браун, Риана, Ники Минаж, Алиша Кийс, Лорин Хил и много други..

– Песента „И ти не можеш да ме спреш“ ли е вашата визитка?
– Може и така да се каже. Другото парче, с което хората най-често ме свързват е Listen на Бионсе, с което се явих на кастинга за „Пей с мен“.

– В тон на песента, а вас кой може да ви спре?
– Само нашите и вечерният час. Но не и Чък Норис!

– Излезе най-новата ви песен „Готов ли си за мен“. Тя послание за някое момче ли е?
– Парчето е написано от Криско, него питайте.

– Промени ли се отношението на момчетата към вас?
– Със сигурност не е същото като преди, но всичко е под контрол. Справям се с тях.

– Родителите подкрепят ли ви?
– Те са хората, от които получавам най-голяма подкрепа, и съм страшно благодарна за всичко, което правят за мен. Ако нямах късмета да се родя в такова прекрасно семейство, вероятно нямаше да успея да стига дотук, страшно много ги обичам! Винаги са до мен и се гордеят с успехите ми, както аз се гордея с тях.

– Работа или удоволствие е за вас пеенето?
– Засега е удоволствие. Надявам се един ден това да е моята професия и тогава ще бъде най-хубавото – комбинация от двете неща.

– След като вече сте известна, чувствате ли се независима?
– Не мисля, че един човек трябва да стане известен, за да се чувства независим, това е въпрос на личен избор. А и напротив – когато си известен, ти зависиш от феновете си. Не можеш да си позволяваш да бъдеш лош модел на подражание и да правиш грешки, защото тогава ще се случи най-лошото – ще разочароваш тези, които са те издигнали до мястото, на което си в момента. Да бъдеш известен е изключителна отговорност и не е само блясък и забава. Често известните личности трябва да се лишават от много неща, като една най-обикновена разходка из града. Но да видиш усмивките по лицата на хората, да чуеш бурните аплодисменти и овации, когато си изпълнил парчето си и да получиш тяхната любов – е несравнимо!

– Правенето на пари приоритет ли е за вас?
– В никакъв случай. Отново казвам – аз не правя музика, за да печеля пари, защото съм прекалено малка, за да работя и пеенето да ми е професия. Аз съм ученик, който обича рузиката, има страхотни хора до себе си и се радва на успехите си.

– Защо избрахте поп музиката, а не чалгата?
– Мисля, че няма нужда да отговарям на този въпрос.

– Какво е мнението ви за фолк певиците? Не искате ли да бъдете като тях?
– Ако исках да бъда като тях, досега да съм го направила. Моите идоли, от които се уча, са на светлинни години от нашите фолк диви. А тъжното е, че те се опитват да ги имитират и смесват суперекстравагантни и модерни визии, характерни за поп звездите, с балканските ритми. Това според мен не е готино.

– Какво най-много цените в живота?
– Здравето, любовта на близките ми, честността и музиката.

– Как се виждате след 10 години?
– Пораснала със сигурност. А каква ще бъда освен това – само Господ знае.

– Как прекарахте празниците?
– Заедно със семейството, но и на сцената. Събрахме се с нашите на Бъдни вечер, а на Коледа имах честта да взема участие в благотворителната кауза на президента „Българската Коледа“ по негова лична покана. В навечерието на Нова година бях отново със семейството, а малко преди дванайсет часа пяхме на площада в Русе заедно с Deep Zone.

– Какво ще пожелаете на почитателите си?
– Пожелавам им здраве и да не може никой да ги спре.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *