Люси Иларионов разкри истината: Как надебелях с 68 кг! ИНТЕРВЮ

Люси Иларионов

  “Сeгa не ми се яде. Нямам апетит. На един фреш съм“, казва Люси Иларионов ден след представянето си на сцената на „Денсинг Старс“. Топ режисьорът на фолкгиганта „Пайнер“ е пил само чаша сок, а вече минава 15 часа.

От десетина дни Люси спазва строг режим. Кара го на сокове и интензивни репетиции за състезанието по танци. Ефектът е поразителен. Иларионов е тежал 170 килограма, когато е подписал договор за участие в телевизионното шоу. А сега в 150 кг. Драстичното отслабване най-търсеният режисьор на фолкклипове постигнал активност по време на тренировките за шоуто, глад и воля.

„Наистина нямам апетит. Ако нещо случайно ми се дояде, хапвам домат или пък някакъв плод. Не ми се яде, обаче гледам и да не се навъртам. Защото някой, като ми застане със свинско, няма да ти казвам с какво… със зеле или с боб, направо…“, умишлено не довършва годеникът на младата фолкпевица Ани Хоанг. Люси просто не иска да се връща към този си чревоугоднически период. И все пак приема да изясни: „Предпочитах по-простички манджи. Може да е един миш маш, но да е готвенко. Като седнем някъде с Ани, тя си поръчва пица или спагети, а аз готвенко“.

Апетитът на Люси не е от вчера. Признава си го и сам. Винаги е обичал да си угажда. Преди няколко години обаче чревоугодничеството му не е влияело на фигурата му. Нещо повече – можел да си хапва от всичко и да бъде все така строен, та даже и мускулест. Как е възможно?! Люси не напълнявал и с грам, защото водел-активен начин на живот. Тогава, преди десетина години, роденият в Добрич младеж се изявявал като танцьор и певец. Люси имал динамично ежедневие. Обикалял с дни по участия в цялата страна като част от момчешката група „Ъп Даун“, а после и като самостоятелен артист. Изживявал мечтата си – бил млад красив, строен и много известен.

Люси Иларионов и Ани Хуанг

Поразително е как от един атлетичен и слаб младеж с кариера на поп звезда Люси се превръща в 170-килограмов мъж. Когато през 2001 г. спира да пее и танцува, Иларионов тежи 84 кг. За около 10 години става двоен!

„Нямам обяснение как се случи. Никога не съм пушил или пил. Не съм и боледувал. Питаха ме наскоро – правил ли съм си изследвания, проверявал ли съм дали надебеляването ми не е от някаква жлеза или от нещо такова. Честно казано, не съм, защото не съм имал проблем“, казва Люси.

Топ режисьорът не е напълнял заради някакви здравни проблеми. Истината за преобразяването му е доста прозаична или поне тази версия Иларионов лансира. Люси открай време твърди, че качил 86 кг, защото рязко променил начина си на живот. Когато преди около 10 години прекратил музикалната си кариера, той се разделил не само с мечтата си да се прочуе като певец в световен мащаб. Сложил край и на танците, и на динамиката в ежедневието си. Развалил режима, чрез който се поддържал във форма, и постепенно започнал да напълнява.

„Не съм надебелял рязко, а полека-лека. Затова ми е чудно, че сега навсякъде са наслагали мои снимки от едно време. Но тогава съм бил на 20 години, а сега съм на 40. Нормално е човек да се променя. Е, да, при мен е повечко, но… Напълнях, когато промених начина си на живот. Заседях се и се оядох“, казва Люси. И бърза да подчертае, че килограмите никога не са му пречели. Не са му влияели на самочувствието или пък на трудоспособността. Иларионов продължил да си бъде все така енергичен и след като ударил 170 кила.

„Килограмите никога не са ми влияели. Доста съм подвижен. Питайте Ани Хоанг. Тя винаги се е учудвала от това, което правя в леглото“, казва Люси и се усмихва. Не е нужно обаче да си психолог, за да разбереш, че би се чувствал доста по-комфортно, ако върне фигурата си от младежките си години. Това признава и самият той; „Защо реших да отслабна?! Ами защото като влязох в залата да репетирам за „Денсинг Старс“ и се видях в огледалото, просто…

Стана ми криво. Сега съм се амбицирал. Ще отслабна заради себе си, но и заради Ани. Знам, че ме харесва заради мен самия, но съм сигурен, че като отслабна, ще ме харесва още повече“.

Люси признава, че не се чувства особено комфортно край огледала. Тогава се сблъсква с жестоката истина – от тийнейджърски блян, поп звезда с тяло на гръцки бог, се е превърнал в 40-годишен мъж с доста излишни килограми. Дразни го и друго – хорската злоба. Все чувал зад гърба си коментари за връзката си с младата звезда Ани Хоанг. Обсъждало се защо певицата от виетнамски произход е избрала точно него – пълничкия режисьор.

Люси Иларионов преди да напълнее

„Това са някакви нови тийнейджърчета, които не знаят какво съм и що съм. Говорят как Ани Хоанг ходи с режисьора, почват се някакви неща, обиди… На мен ми е било тъпо заради Ани. Иначе аз си знам, че е с мен, защото ме познава, защото знае какъв човек съм“, натъжава се Люси, а после пак повтаря: „Аз искам да изглеждам добре заради нея, въпреки че тя все ми повтаря, че ме харесва такъв, какъвто съм. Даже често ми казва: „Няма пък да отслабваш. Ей така си те харесвам.

Звучи странно, но Ани Хоанг е сред причините, поради които Люси е търпял поражения в битките си с килограмите. Всеки път, когато топ режисьорът на „Пайнер“ започвал строга диета и си обещавал, че ще отслабне, Ани също се обричала на глад. Просто не й било вкусно да се храни сама, когато годеникът й я гледа гладен отстрани. „Спираше да яде и отслабваше с мен. Все казваше: „Ама не ми е сладко така! Не искам без теб!“. Хем гледам да не ям, хем се ядосвам, че тя не яде“, обяснява Иларионов.

Сега положението е друго. Вместо да гладува с Люси и да го възпира несъзнателно да отслабне, Ани го подкрепя с всички сили. Изгряващата звезда на „Пайнер“ придружавала годеника си на всяка репетиция за „Денсинг Старс“ и го окуражавала в старанието му с танци и воля да стопи излишните килограми. Даже била доста строга. Изпълнителката на бесния кючек „Виетнамчето“ не позволявала на Люси никакви почивки по време на репетиции. „Понеже често сядам, Ани постоянно ми казва: „Ставай! Стига си почивал“, през смях разказва Иларионов и допълва, че е твърдо решен да стане нов човек. В „Денсинг Старс“ щял да се преобрази и да се превърне отново в момчето с тяло на гръцки бог, каквото бе през 90-те. Люси с носталгия се връща назад във времето, за да разкаже кога и как започна неговата бляскава кариера.

В "Денсинг старс"

Началото е в Плевен. Там роденият в Добрич бъдещ режисьор заживява със семейството си заради професията на баща си, който е военен. „По негово настояване в Плевен завърших Техникума по хранително-вкусова промишленост. Исках да уча дизайн, но татко настояваше да си избера професия, накрая се съгласих. Продължиха обаче да ме влекат шоуто, танците“, телепортира се в миналото Люси.

Завършва техникум в Плевен, но така и не влиза в кухнята на някой ресторант. Вместо това младият Иларионов започва да танцува, но не в школата на някой изтъкнат преподавател. Люси се учи, като всеки ден гледа на телевизора как Майкъл Джексън върти пируети или пък изпълнява „лунната стъпка“. Усилията му скоро дават резултат. Явява се на различни състезания и печели много награди.

„В началото на 90-те даже станах републикански шампион по хип-хоп“, връща се назад Люси и допълва, че по онова време основал в Плевен школа по танци.

По-късно любовта му към изкуството го отвежда в НАТФИЗ. На приемния изпит трябвало да се представи пред комисия в състав: Крикор Азарян, Тодор Колев и Стефан Данаилов. Адама му задал задача да имитира Васил Найденов.

Люси се справил блестящо, тъй като имал прилични гласови данни, а и вече бил утвърден танцьор. „От 800 кандидати бях втори по бал. Страхотно обичах и Коко Азарян, и Тодор Колев. Спомням си, че Тодор още на изпита Ме хареса. Беше ми идол. Нали свирех на цигулка и често изпълнявах негови песни, като „Черно море“. В НАТФИЗ веднъж се опитах да го имитирам, и то пред него. Тодор Колев ме замери с пепелник. Просто се дразнеше, когато го имитират“, разказва Люси.

Когато бил студент, всички му казвали, че го очаква бляскаво бъдеще като актьор. Люси обаче си избрал друг път. След няколко изяви в театъра и в киното осъществил голямата си мечта – сформирал момчешката група „Ъп Даун“. За отрицателно време Люси и останалите момчета от бандата се превърнали в звезди от национален мащаб. Като един от най-големите върхове за „Ъп Даун“ Иларионов и до днес определя работата с чуждестранната звезда диджей Бобо. Той и момчетата от „Ьп Даун“ били подгряващата група на концерта му в България. Друг голям успех за „Ьп Даун“ е албумът им, който излиза през 1997-а и се продава в над 30 000 тираж.

След кратка самостоятелна кариера Люси се отказва от пеенето. „Причината за това е твърде лична. Едва ли ще я кажа Някой ден. Бе много труден и психически период, който ме хвърли в отчаяние…“, споделя той. И тук настъпва преломният момент в живота му. От поп звезда и тий-нейджърски блян Люси се превръща 170-килограмов мъж. Наред с това обаче е и най-търсеният режисьор в попфолка, както и изключително щастлив човек в личен и в професионален план.

Постигнал е много, но това не му е достатъчно. Готви се за нова битка. Твърдо решен е да стане отново онзи Люси, който влудяваше тийнейджърките с чар и мускули.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *