Камелия: Вече съм на 42! Годините не ме плашат, никога не съм ги крила! ИНТЕРВЮ

Камелия

  Нa 10 януари Камелия празнува рожден. Малцина могат да повярват, че секссимволът на фолка вече е на 42 години. Запазила момичешката си фигура и свежото лице, певицата събра на купона колеги, семейството си и дългогодишния си приятел Цветин.

– Камелия, как премина рожденият ви ден?
– Току-що се прибраме с Цветин от Монтана. Празнувахме в една страхотна вила. Преди около година за първи път попаднахме в нея – пълна е с всякакви удоволствия, невероятен комплекс за почивка. Знаете, че аз съм от Чипровци, което е доста близо, а пък празникът беше двоен и затова преценихме да го направим там. От седем-осем години пътувам по участия с музикант, като неговият рожден ден беше на 11-и. Така че съчетахме нещата – до полунощ празнувахме моя рожден ден, а след това – неговия.

Камелия и Цветин

– Получихте ли по-специални подаръци?
– Не мисля, че те са най-важните. Получих едни много яки гумени ботуши. Аз и с тях бях на самия празник, предпочетох да съм абсолютно неглиже – по анцуг и с шапка. Така се чувствам удобно. Не виждам смисъл да бъда облечена като за сцена постоянно. Много ме зарадва и картина от моя приятелка, която е администратор на страницата ми във Фейсбук. Тя е с моя лик и е рисувана от така нашумелия напоследък художник Анонимус, който придоби популярност в интернет с портретите си на някои хора.

– Страхувайте ли се от старостта?
– Не ме плашат годините. Никога не съм ги крила и нямам такова намерение. Знам как изглеждам и знам как се чувствам. От около година и половина с Цветин преценихме, че няма да ядем повече месо и млечни продукти. Започнахме внимателно да следим и останалата част от менюто ни. Не знам какво провокира у мен това желание, дали е нужда наистина, но се чувствам добре и може би затова изглеждам по този начин. В интерес на истината на рождения ми ден не устоях и хапнах от агнешкото на баба ми. Тя е известна с него и просто е невероятно. Близнах и малко домашно вино. Напролет направо отиваме в Чипровци и правим голямо чеверме с агне, марули от градината, вино и стартираме купона. На мен не ми трябва алкохол, за да се забавлявам. Още малко след яденето към 22 часа вече бях на стола да танцувам. На масата не се качих, но се забавлявах страшно много.

– А направихте ли си равносметка?
– Имам желание да се развивам, да правя различни неща. Кеф ми е да давам, а не толкова да получавам. За рождения ден на моя музикант например му подарихме нещо, за което един професионалист като него мечтае цял живот – туба.

Това е огромен инструмент, който нямам никаква идея как ще носим по участия, но мисля, че ще става още по-голям купон. Като се надуе, все едно стадо слонове са влезли в стаята. Още на самия празник я пробвахме, звучи жестоко.

Чакахме я три месеца да пристигне от Америка.

– Казахте, че сте били болна около празниците. Сега всичко наред ли е?
– Да, доста се поразболях, но е нормално, защото имах много работа. След Нова година си бях дала почивка около две седмици, за да мога да оздравея, да съм във форма, тъй като маратонът пак стартира. Имам отсега поети ангажименти. Даже на рождения ден толкова много пях, драх гърло и на сутринта едва говорех.

Не знам как след участия нищо ми няма, въпреки че се раздавам много. Обикновено не мисля за техники на пеене, а само за забавлението.

Напоследък си мисля, че най-важното на този свят е да си здрав. Неслучайно на всяка Нова година си казваме: „Да сме живи и здрави“. Няма по-ценно нещо от здравето и трябва да бъдем отговорни към него.

– Напоследък доста се говори за изтичането на договора ви с „Пайнер“. Ще бъде ли подновен той?
– Не знам защо чак толкова се коментира. Ние работим успешно вече шестнадесет години и не виждам причина да прекратим сътрудничеството си. Важното е просто да седнем и да се разберем за условията, които всеки от нас има. Това е нещо, което ще се случи след шест месеца, а аз не мисля чак толкова напред.

Всичко е индивидуално в нашия бранш. Няма схема – това правиш, онова се получава. Може да направиш адски скъп клип, а може и да бъде спрян. Някои имат много хитове, пък нямат участия.

Продуценти те бутат напред дори да не те търсят, други пш ти спират ангажиментите, дори да си звезда. Тази схема съществува отдавна и не е тайна за никого. През всичко съм преминала в кариерата.

Появата й по лепенки и до днес се коментира

– На юбилейните награди на „Планета“ миналата година ви обявиха за носителка на приза „Певица на 2002 година“, а точно тогава отличието бе дадено на Десислава? Не е ли нелеп този гаф?
– Уважавам тази церемония, но след още няколко подобни гафа тя съвсем ще олекне. 2002 година наистина ми беше най-силната, тогава постигнах най-големите успехи. Бях на върха на черешката на творчеството.

Но поради някакви обстоятелства, които не искам да коментирам, наградата беше дадена на Десислава. По-късно, когато тя вече не бе част от нашата фирма, й я отнеха и изтриха името й от архивите. Когато разбрах, че в тях е вписано моето име, умрях да се смея, защото това е несериозно.

Все едно ако утре Преслава, която пет години е Певица на годината в нашата телевизия, си тръгне, ще заличат постиженията й.

Категорична съм, че тази статуетка си е на Десислава, да е жива и здрава. Уважавам както нея, така и всеки, който си е получил отличието.

Аз знам защо не съм получила приза тогава, което ме успокоява и в никакъв случай не ме озлобява. Знам защо по принцип не получавам отличия и отдавна съм престанала въобще да ги очаквам.

– Феновете ви очакват най-после и клип на новия ви хит „Щипни ме“.
– Обещавам, че ще има такъв клип.

Песента се прие доста добре, а и аз самата много й се кефя. Има заряд в нея и се надявам до края на януари да успеем да се организираме, за да я заснемем.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *